1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. "Başbakan Erhürman olmasın"
"Başbakan Erhürman olmasın"

"Başbakan Erhürman olmasın"

'Seçim Hükümeti' hedefli dörtlü koalisyon için parti başkanları bugün de yaklaşık iki saat görüşme yaptı, ancak, bir sonuç alınamadı.

A+A-

Seçim Hükümeti' hedefli dörtlü koalisyon için parti başkanları bugün de yaklaşık iki saat görüşme yaptı, ancak, bir sonuç alınamadı.

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Başkanı Tufan Erhürman'ın hükümeti kurma görevi alması ile birlikte, geçtiğimiz hafta bir akşam yemeğinde bir araya gelen 5 parti başkanının uzlaşısı sonucu başlayan süreçte farklılıklar giderilemedi.

CTP'nin 7 temel ilkeyi ortaya koyarak hedeflediği "Seçim Hükümeti"ne Halkın Partisi (HP), Demokrat Parti (DP), Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Başkanları onay vermiş, Yeniden Doğuş Partis (YDP) de dıştan destek vereceğini duyurmuştu.

Ancak, dün yapılan görüşmelerde HP ve TDP'nin masaya getirdiği yeni önerilerin süreci kilitlediği öğrenildi.

Özellikle HP'nin, yeni hükümetin "Tufan Erhürman'ın Başbakan olmayacağı bir model" talebi yaptığı, Maraş'a yönelik de Birleşmiş Milletler değil "Türk yönetiminde açılması" prensibini masaya getirdiği bildirildi.

HP aynı zaman bir önceki döneme ait bir "arazi kiralama" meselesini de şartlarından biri olarak masaya getirdi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.