1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Basketbolda değişim
Basketbolda değişim

Basketbolda değişim

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Basketbol Federasyonu Yönetim Kurulu basın toplantısı düzenleyerek, 2017-2018 Basketbol Sezonu ve federasyonun faaliyetleri hakkında açıklamalarda bulundu.

A+A-

Cumhuriyet Kupası’nın büyük erkekler kategorisinde 16 Kasım tarihinde oynanacağının açıklayan Basketbol Federasyonu Başkanı Ahmet Sütçü, basketbol liglerinin ise 1 Aralık’ta başlayacağını söyledi. Üç hafta önce göreve gelen Sütçü, yeni yönetim kurulu üyelerinin alanında uzman kişilerden oluştuğunu, seçildikten sonra görev dağılımı yaparak federasyonun işlerini hızlı bir şekilde üstlendiklerini ifade etti.

Sütçe “Şeffaf bir yapıda hareket ediyoruz”

Yapılan tüm yazışmaları arşivleyerek kayıt altına aldıklarını belirten Sütçü, “yönetim kurulu olarak şeffaf bir yapıda hareket ediyoruz” dedi. Yeni sezon öncesi basketbol kulüplerinin hazırlıklarının ve ihtiyaçlarının devam ettiğini kaydeden Sütçü, geçtiğimiz hafta kulüplerle bir toplantı yaparak görüş alış verişinde bulunduklarını ve bunları yönetim kurulu olarak değerlendirdiklerini ifade etti.

Maç sayıları artıyor

Sütçü, bu sezon play off’lardaki yarı final ve final serilerindeki maç sayılarının artırılacağını, hakemlerin üçlü mekanik sistemini uygulayacağını, adına anı turnuvası düzenlenen basketbola hizmet vermiş kişilerin isimlerinin liglere verileceğini ve geçen yıl olduğu gibi büyükler liginin üç devreli oynanacağını açıkladı.

Maçlarda istatistik için çalışma başladı

Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) Eğitim Bölümü ile yaptıkları işbirliği sonucunda hakemlere yönelik eğitimlerin devam ettiğini ifade eden Sütçü, sporcuların maçlardaki istatistik bilgilerinin kayıt altına alınması için çalışma başlattıklarını vurguladı.

Değişen oyun kuralları semineri düzenleniyor

TBF Eğitim Bölümü ile birlikte 25 Ekim 2017 tarihinde basketbolda değişen oyun kuralları ile ilgili olarak antrenörlere ve basın mensuplarına yönelik bir eğitim semineri düzenleyeceklerini söyleyen Sütçü, TBF ile proje bazında ciddi ilişkiler geliştireceklerinin de altını çizdi. Osman Emiroğlu federasyonun online platform kullanarak işleri nasıl takip ettiğini ve kayıt altına aldığını görsel bir sunum ile basın mensuplarına anlattı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.