1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. 'Batılı ülkeler, Beyaz Miğferler'i Suriye'den tahliye etmeyi planlıyor'
'Batılı ülkeler, Beyaz Miğferler'i Suriye'den tahliye etmeyi planlıyor'

'Batılı ülkeler, Beyaz Miğferler'i Suriye'den tahliye etmeyi planlıyor'

Batılı ülkelerin, 'yardım örgütü' olduklarını öne süren ancak terör örgütleriyle bağlantıları ortaya çıkarılan Beyaz Miğferler'i Suriye'den tahliye etmeyi planladığı ve Donald Trump'ın bu konuyu Brüksel'deki NATO zirvesinde gündeme getirdiği belirtildi.

A+A-

CNN'in ismi açıklanmayan kaynaklara dayandırdığı haberine göre ABD, Kanada, İngiltere ve Fransa'nın aralarında yer aldığı Batılı ülkeler, Beyaz Miğferler üyelerini ve ailelerini Suriye'den tahliye etmek için uygulanacak plan üzerinde çalışıyor.

Söz konusu Batılı ülkeler, sayıları yaklaşık bini bulan Beyaz Miğferler üyelerini Kanada, İngiltere veya Almanya gibi ülkelere göndermeyi planlıyor.

'NATO ZİRVESİNDE GÜNDEME GELDİ'

CNN'e konuşan bir kaynak, ABD Başkanı Donald Trump'ın bu konuyu Brüksel'deki NATO zirvesinde gündeme getirdiğini belirtti.

Kaynak, Batılı liderlerin Trump'ı konunun İsrail ve Ürdün'le istişare edilmesi hususunda ikna ettiğini aktardı.

'TRUMP-PUTİN GÖRÜŞMESİNİN GÜNDEMİNE GELEBİLİR'

Kaynağa göre Trump ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin arasında bugün yapılacak toplantıda Beyaz Miğferler'in güvenliği konusu gündeme gelebilir. Ancak Batılı ülkeler, bu konunun Rusya'nın yardımı alınmadan çözülmesini istiyor.

Beyaz Miğferler, Batılı ülkelerin Suriye'deki provokasyon aracı durumunda.

Son olarak başkent Şam'a bağlı Doğu Guta'nın Duma ilçesinde kimyasal saldırı provokasyonu düzenleyen Beyaz Miğferler'in en çok ses getiren provokasyonlarından birinde, Halep'te 5 yaşındaki, yüzü kan içindeki Ümran Dakşin'in hava saldırısında yaralandığı öne sürülmüştü.

Ümran'ın ambulanstaki fotoğraflarını yayan örgüt, olayın sorumluluğunu Suriye ve Rusya ordularına yüklemişti.

Ancak baba Muhammed Dakşin, Ümran'ın hava saldırısında değil, sebebi anlaşılmayan bir patlamada yaralandığını, cihatçıların ve Beyaz Miğferler'in hava saldırısı senaryosunu kabul etmesi için kendisine baskı yaptığını ifade etmişti.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.