1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Bayiler Yönetim Kurulu’na grev yapma yetkisi verdi
Bayiler Yönetim Kurulu’na grev yapma yetkisi verdi

Bayiler Yönetim Kurulu’na grev yapma yetkisi verdi

Benzinciler Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Levent Çağdal, dün akşam benzin bayileriyle yapılan toplantıda, bayilerin Yönetim Kurulu’na grev yapma yetkisi verdiğini duyurdu.

A+A-

Benzinciler Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Levent Çağdal, dün akşam saatlerinden itibaren sosyal medya ve bazı internet gazetelerinde benzincilerin greve gideceği ile ilgili iddialara açıklık getirdi.

KIBRIS’a konuşan Çağdal, ülkenin içinde bulunduğu ekonomik durumla birlikte faizlerin çok yükseldiğini ve vatandaşın kredi karı ile alışveriş yapma oranlarının da krize paralel orantılı olarak arttığını ifade ederek, bu durumun bayileri zora soktuğunu belirtti.

Çağdal, kredi kartına göre yüzde 3 ve 4.5 oranında değişen komisyon fiyatlarının bulunduğunu da ifade ederek, akaryakıt bayisinin akaryakıttan ettiği karın yüzde 8.5 olduğunu ve yüzde 3 ile 4.5 oranında değişen komisyon oranının bayilerde sıkıntı yarattığını kaydetti.

Çağdal, bu durumun krizin başlangıcından beri sürdüğünü de belirterek, taleplerinin akaryakıt bayisini rahatlatacak şekilde kar marjının artırılması olduğunu söyledi

Haberin devamı için tıklayınız.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.