1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. "Beklentimiz ortak açılımdır"
"Beklentimiz ortak açılımdır"

"Beklentimiz ortak açılımdır"

TDP Genel Başkanı Cemal Özyiğit de, önemli bir noktanın arifesinde olduklarını belirterek, Crans Montana'da "topun direkten döndüğünü" ardından 2 yıl kaybedildiğini, bugüne kadar yapılan görüşmelerde referans şartlarının yaratılmaya çalışıldığını kaydetti

A+A-

Berlin'de "ya tamam ya devam" denecek bir durum olmadığını, karar noktası değil ama yeni bir müzakere sürecinin kapısının aralanıp aralanmayacağı konusunda adım atılıp atılmayacağı açısından önemli olduğunu ifade eden Özyiğit, Rum liderin de dönüşümlü başkanlık ve kararlara etkin katılımı teyit etmesi açısından önemli olduğunu söyledi. 

Özyiğit, ucu açık 40-50 yıl sürecek değil, hatta 1-2 yıl bile değil, kısa sürede tamamlanacak sonuç alıcı yeni bir müzakere süreci istediklerini ifade ederek, "Beklentimiz ortak açılımdır. Çözüm son derece önemli. Uluslararası hukuk içine girmek istiyoruz" dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.