1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Bengihan: Hükümetle uzlaşmadık
Bengihan: Hükümetle uzlaşmadık

Bengihan: Hükümetle uzlaşmadık

KTAMS Başkanı Güven Bengihan “maaş kesintisi” konusunda hükümetle uzlaşmadıklarının altını çizdi.

A+A-

Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası (KTAMS) Başkanı Güven Bengihan Kıbrıs Postası TV’de yayınlanan ‘Sabahın Haberleri’ isimli programına telefonla bağlandı.

“HÜKÜMETLE UZLAŞMADIK”

“Maaş kesintisi” konusunda hükümetle uzlaşmadıklarının altını çizen Bengihan, UBP Milletvekili Özdemir Berova’nın kamuoyunu yanılttığını söyledi.

Bengihan, “Bizlerin kesinlikle hükümetle uzlaşısı yok. Tamamen sendikaların önerisi var. Kaynak toplamayla ilgili maaş kesintilerinin zorunlu olarak yapılmasına karşıyız. Sendikalar ‘gönülükük esasına dayalı’ önerisini yaptı. Gerçekten de hükümet samimi ise tasarruf tedbirlerini de yasa önerisine koymalıdır. Bir ülkede kaynak sıkıntısından bahsediyorsanız tasarrufun en yukarıdan başlamasına inanıyoruz” dedi.

“BU KADAR UMURSUZ BİR CUMHURBAŞKANI OLAMAZ”

Cumhurbaşkanlığı önünde yarın saat 10.00’da Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ı protesto edeceklerinin altını çizen Bengihan, kaynak sıkıntısının olduğu günlerden geçildiğini, emekli, özel sektör ve kamu çalışanlarından kesintinin gündemde olduğu dönemde Tatar’ın İngiltere’ye gideceğini ifade etti.

Tatar’ın insanlarla dalga geçtiğini söyleyen Bengihan” Bu kadar umursuz bir Cumhurbaşkanı olamaz” dedi.

Tatar’ın İngiltere ziyaretini ülke insanına hakaret olarak niteleyen Bengihan, okul, hastane ve yol yapmanın hükümetlerin görevi olduğuna vurgu yaptı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.