1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Berova: "DAÜ’yü kurtarmak amacıyla devlet, elini bir kez daha taşın altın soktu”
Berova: "DAÜ’yü kurtarmak amacıyla devlet, elini bir kez daha taşın altın soktu”

Berova: "DAÜ’yü kurtarmak amacıyla devlet, elini bir kez daha taşın altın soktu”

CTP Milletvekili Erkut Şahali’nin DAÜ eleştirileri sonrası söz alan Maliye Bakanı Özdemir Berova, DAÜ’nün bugün geldiği noktada sürdürülebilir olmadığını, tazminatlara işaretle hareket kapasitesi olmadığını söyledi.

A+A-

Meclis Genel Kurulu devam ediyor… DAÜ’nün ek bütçesi konuşuluyor.

“Devlet DAÜ’nün sahibi olduğunun yeniden farkına varmalıdır. Devlet DAÜ’nün sahibi değil, DAÜ’nün sırtında yük durumundadır” diyen Erkut Şahali, DAÜ’de cari giderlerin çar çur edildiğini iddia etti.

CTP Milletvekili Erkut Şahali, meclis genel kurulunda DAÜ’nün hala akademik olarak dünyadaki rekabet gücünü koruduğunu vurguladı.

“DAÜ’nün pozisyonu daima yükselmiştir. Akademik alandaki rekabet gücü 2019’dan bugüne artmıştır. Eğitim kalite ve düzeyi ile… Bir üniversiteyi üniversite yapan akademik kadro, üzerine düşeni fazlasıyla yerine getirmiş ve başarı performansını artırmıştır. Buna rağmen üniversiteyi yöneten anlayış tanıtım faaliyetlerini etkin bir şekilde yerine getirmemesi, öğrenci kaybetmesine yol açabilecek idari zafiyeti hükümet eliyle gösteriyor…

DAÜ ek bütçesinin görüşülmesi konusunda görevimizi gereken bir biçimde yerine getirdik. Maliye Bakanlığı bu sabahki toplantıda karar yetkisi olan bir personel tarafından temsil edilmemiştir. Eğitim Bakanlığı da bugünkü toplantıda pekala yer almalıydı; Üniversite çalışanları ile devlet arasında imzalanan protokolün tarafıdır eğitim bakanlığı…”

ÖZDEMİR BEROVA: “DAÜ’YÜ KURTARMAK AMACIYLA DEVLET ELİNİ BİR KEZ DAHA TAŞIN ALTIN SOKMUŞTUR”

Erkut Şahali’den sonra söz alan Maliye Bakanı Özdemir Berova ise DAÜ’nün bugün geldiği noktada sürdürülebilir olmadığını, tazminatlara işaretle hareket kapasitesi olmadığını söyledi.

Berova, “Bu yükten DAÜ’yü kurtarmak amacıyla devlet elini bir kez daha taşın altın sokmuştur, borçlanması sağlanmıştır” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.