1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Berova:”Ülke ekonomisi için çok önemli olan yüksek öğrenimin yıkıcı değil, daha yapıcı nasıl organize edilebileceğini tartışmak gerek”
Berova:”Ülke ekonomisi için çok önemli olan yüksek öğrenimin yıkıcı değil, daha yapıcı nasıl organize edilebileceğini tartışmak gerek”

Berova:”Ülke ekonomisi için çok önemli olan yüksek öğrenimin yıkıcı değil, daha yapıcı nasıl organize edilebileceğini tartışmak gerek”

Mecliste, yüksek öğrenim ve Kıbrıs Konusu da tartışıldı.

A+A-

Milli Eğitim Bakanı Özdemir Berova da Derya’ya cevaben yaptığı konuşmada, planlama ve organizasyondan bahseden Derya’yı , Koordinasyon ofisi Yasası geçerken Meclis’te konuşulanlardan haberi olmamakla suçladı. 

Berova, yapılan yeni yasayla üniversite açma yetkisinin KKTC Meclisi’ne verildiğini anımsattı. 
Şu anda meclis komiteleri içinde ivedi olmayan hiçbir yasa tasarısı olmadığını ifade eden Berova, açık ve şeffaf şekilde hazırlanan önerilere komitelere gidilip bakılabileceğini, açık olmayan bir durumda ise kendilerinin izahat yapabileceğini ifade etti. 
Ülke ekonomisi için çok önemli olan Yüksek öğrenimin yıkıcı değil, daha yapıcı nasıl organize edilebileceğinin tartışılması gerektiğine dikkat çeken Berova, Türkiye’den gelen öğretmenler konusuna değinerek, son 10 yılda Türkiye’den gelen öğretmen sayısında bir değişiklik olmadığını kaydetti. 
Özel eğitim öğretmenliği konusunda teşkilat yasasında bir değişiklik yapılması gerektiğine işaret eden Berova, geçmişte olduğu gibi, bu dönem içinde de ülke teşkilat yapısında olmayan öğretmenlerden hizmet alındığını, maaşlarının da TC tarafından ödendiğini anlattı. 
Cinsiyete göre bir sıralama değil başarıya göre bir sıralama yapıldığına işaret eden Berova, tarihi öneminden ötürü bundan sonraki süreç içinde kültürel gezilere devam edileceğini kaydetti. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.