1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Beş kişiden biri kayıt dışı çalışıyor
Beş kişiden biri kayıt dışı çalışıyor

Beş kişiden biri kayıt dışı çalışıyor

Faiz Sucuoğlu, gündeme dair çarpıcı açıklamalarda bulundu

A+A-

Meclis’te de eski Çalışma Bakanı Zeki Çeler’le aralarından polemiğe de neden olan denetimlerin yeni dönemde süreceğini ifade eden Sucuoğlu, “Aksi zaten düşünülemez.  2011-2018 yılları arası incelendiğinde 2018’de kayıt dışılık yüzde 20.44’e ulaştı. Bu bir rekor. Her 100 kişiden 20’si şu an kayıt dışı. 2017’de bu oran yüzde 14,43 idi. Yani bir yıl içinde yüzde 6 bir artış olmuş. 2015’te bu oran yüzde 10’du. Bu şunu gösteriyor. Tüm denetimlere rağmen, tüm ihbarların değerlendirilmesine rağmen, kayıt dışılıktaki kaçak devam ediyor. Burada devletin kaybı varken, insanların yaşam  kalitesi de düşüyor. Bu kayıt dışılığı nasıl aşağı çekeriz, bunun incelemesini yapıyoruz” dedi.

İNSAN TİCARETİ YAPILIYOR

Denetim noktasında alınacak tedbirleri de değerlendirdiklerini ifade eden Sucuoğlu, “Belki sınırdan girerken yani kaynağın başında denetlemeyi sıkı tutmak gerekiyor. Maalesef son yıllarda duyuyoruz. İşçiyi yurt dışından getirme, ihtiyaç olan sektörlere verme konusunda belli gruplar oluşmuş. Bu insanların üzerinden para kazanıyorlar. Adeta insan ticareti yapılıyor. Üzücü olan bu. Buraya iş bulmak için gelenlerin bir kısmı Güney’e gidiyor kaçak yollardan. Bunları daha işin başında ülkeye girerken kontrol altına almak gerekiyor. Ülkeye girdikten sonra bulmak, yakalamak çok daha zor oluyor. Bu yönde bir çalışmamız var” diye konuştu.

Haberin devamı için tıklayınız

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.