1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Bir kez daha yargıdan dönmeyi göze alamadılar
Bir kez daha yargıdan dönmeyi göze alamadılar

Bir kez daha yargıdan dönmeyi göze alamadılar

Bakanlar Kurulu’nun, 29 Ekim tarihinde kış mesaisine geçilmesi yönünde karar almasını memnuniyetle karşıladıklarını belirten sendikalar, kararın alınmasındaki gerekçe hakkındaki düşüncelerini de açıkladı:

A+A-

Ahmet VAMIK

Bakanlar Kurulu’nun Salı günü gerçekleştirilen toplantısında, 29 Ekim tarihinde kış saatine geçileceği yönünde karar alınması sendikalar tarafından memnuniyetle karşılanırken, sendika temsilcileri hükümetin bir icraatlarının daha yargıdan dönmesinden çekindiği için bu kararı aldığını düşündüklerini dile getirdi.

Kabul Etmiyoruz Platformu olarak kış saatine geçilmemesi konusunu yargıya taşımak üzere olduklarını söyleyen sendika yöneticileri, toplumun bu konudaki baskısı ve bu yönde imza toplanmasının hükümetin aldığı kararda etkili olduğuna inanç belirtti.

Hükümetin yaklaşık iki yıldır yaz saatinin devamı yönünde ısrarlı olduğunu söyleyen sendika yöneticileri, erken seçim kararı alınmasının da bu kararın alınmasında etkili olduğunu savundu.

Bıçaklı: Saat uygulamasını yargıya taşıyacaktık

Kabul Etmiyoruz Platformu olarak iki yıldan beridir gerekçeleriyle birlikte saatlerin geri alınması için mücadele ettiklerini belirten TÜRK-SEN Genel Başkanı Arslan Bıçaklı, ülkemizin coğrafi şartları bakımından kış saati uygulamasına geçilmesinin en doğru adım olduğunu ifade etti.

Hükümetin halktan gelen tepkiler ve baskıya rağmen bu konuda ısrarcı olmasına bu kadar zamandır anlam veremediklerini kaydeden Bıçaklı, “yasada değişiklik yapmadan yaz saati uygulamasına devam etmenin yasaya aykırı olduğunu ve hükümetin bu yönde adım atmaması halinde yargıya başvuracağımızı açıklamıştık” dedi.

Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile Başbakan Hüseyin Özgürgün ve Başbakan Yardımcısı Maliye Bakanı Serdar Denktaş arasında yapılan görüşmenin de bu kararın alınmasında etkili olduğunu söyleyen Arslan Bıçaklı, hükümetin doğru bir karar aldığını ifade etti.

Yaz saatinin devam etmesi için sunulan tüm mazeretlerin geçersiz olduğunu dile getiren Bıçaklı, hükümetin, Anayasa ile yasalara aykırı ve halka rağmen icraat yapamayacağının bir kez daha görüldüğünü vurguladı.

Aşam: Geçtiğimiz yıldan beridir, yasaya aykırı uygulama yapılıyor

Hükümetin saatler konusunda geri adım atmasının en önemli nedeninin halktan gelen tepkiler, başlatılan imza

kampanyası ve bu uygulamanın yasaya aykırı olması olduğunu kaydeden DEV-İŞ Genel Sekreteri Koral Aşam da, geçtiğimiz yıldan beridir yasaya aykırı bir şekilde yaz saati uygulamasının devam ettirildiğini ifade etti.

Kabul Etmiyoruz Platformu’nun saatler konusunu yargıya taşıyacağı uyarısının da bu kararın alınmasında etkili olduğunu belirten Aşam, “seçimlerden sonra nasıl bir sonuç elde edilip, nasıl bir hükümet kurulur bilemeyiz ama şu anda hükümetin kış saati uygulamasını Şubat ayında sonlandıracağı yönünde bir karar alması da yanlıştır” dedi.

Elcil: Seçim tarihinin belirlenmesi hükümeti telaşlandırdı

İki yıldır uygulanmaya çalışılan saat sisteminin ülkemize uygun olmadığını vurgulayan KTÖS Genel Sekreteri Şener Elcil, hükümetin sırf Türkiye hükümetinin izinden gitmek amacıyla hiçbir bilimsel yönü olmayan bu kararı aldığını iddia etti.

UBP-DP hükümetinin adada bölünmeyi savunduğunu söyleyen Elcil, “hükümet yetkilileri, adanın fiziki olarak

bölünmesinin yanı sıra saatler konusunda da bölünmeyi istediler fakat geçen yıl, Türkiye ile bankacılık sisteminde, internet sağlayıcılarda ya da uçuşlarda aksamalar olacağı yönündeki iddialarının da asılsız olduğu ortaya çıktı” diyerek hükümetin bu kararı almasında erken seçim tarihinin belli olmasının da etkili olduğunu savundu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.