1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Bir yıl hapis yatacak
Bir yıl hapis yatacak

Bir yıl hapis yatacak

Gazimağusa Ağır Ceza Mahkemesi, Temmuz 2017’de, bir otelde düzenlenen baskında yakalanan uyuşturucu bağımlısı, sabıkalı İrfan Düşer’i, 15 gram madde tasarrufundan yargıladı.

A+A-

Sedef BOŞNAK

Gazimağusa Ağır Ceza Mahkemesi, bir otelde, 6 Temmuz 2017’de düzenlenen baskında, konu maddeleri yok etmeye çalıştığı sırada makul güç kullanılarak yakalanan uyuşturucu bağımlısı, sabıkalı İrfan Düşer hakkındaki kararını açıkladı.

Tıbbi raporlara göre, bağımlılıktan kurtulma şansı olmayan İrfan Düşer, 15 gram ağırlığında uyuşturucu madde alma ve tasarruf suçlarından, bir yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Başkan Fadıl Aksun, Kıdemli Yargıç Pınar Beyoğlu ve Yargıç Temay Sağer’den oluşan Gazimağusa Ağır Ceza Mahkemesi’nin oybirliğiyle aldığı kararı, kıdemli yargıç açıkladı.

Kıdemli Yargıç Pınar Beyoğlu, ciddi ve vahim olan uyuşturucu suçunun, gündemlerini en çok meşgul eden suç türü olduğuna vurgu yaparak, “Ülkede uyuşturucu suçları son dönemde ciddi boyuta ulaştı. Kamu sağlığını tehdit eden, toplumun huzurunu bozan konu suçu işleyenlere ve işlemeye tevessül edecek kişilere karşı hoşgörü yok” dedi.

Pınar Beyoğlu, İrfan Düşer’i, kendi kullanım maksatları için tasarruf ettiği 15 gram ağırlığındaki sentetik cannabinoid türü uyuşturucu maddenin, türleri arasında en tehlikelisi olduğuna vurgu yaptı.

Beyoğlu, konu maddelerin azımsanamayacak ağırlıkta olduğuna da vurgu yaptıktan sonra, konu suçları işleyenlere ve işleme tevessülünde olan kişilere karşı kamu menfaati gereği, caydırıcı ve ibret verici cezalar verilmesi gerektiği üzerinde durdu.

Konu suçların toplumda huzuru bozan, kamu sağlığını tehdit eden, yaygın ve vahim bir suç olduğunu tekrarlayan kıdemli yargıç, meseleyle ilgili tüm hususları titizlikle incelediklerini dile getirdi ve İrfan Düşer’i, oybirliğiyle bir yıl hapse mahkum etti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.