1. HABERLER

  2. EĞİTİM

  3. Birçok girişimcilik örneği LAÜ öğrencileri ile paylaşıldı
Birçok girişimcilik örneği LAÜ öğrencileri ile paylaşıldı

Birçok girişimcilik örneği LAÜ öğrencileri ile paylaşıldı

Lefke Avrupa Üniversitesi (LAÜ) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü tarafından “Küçük İşletmeler ve Genç Girişimciliği” konulu konferans düzenlendi.

A+A-

Konferansa, KKTC Ekonomi ve Enerji Bakanlığı Küçük ve Orta Boy İşletmeleri Geliştirme Merkezi (KOBİGEM) Koordinatörü Ebru Kaptan Sertoğlu konuşmacı olarak katıldı.

Konuşmasına KOBİGEM’i tanıtarak başlayan Sertoğlu, KOBİGEM’in, KKTC’de yer alan Küçük ve Orta Boy İşletmeler kapsamındaki projelerin takibi, geliştirilmesi ve planlanması hususundaki çalışmaların gerçekleştirilebilmesine yönelik, Ekonomi ve Enerji Bakanlığı  bünyesinde 14 Temmuz 2010 tarihinde oluşturulmuş bir merkez olduğunu belirtti. Sertoğlu, KOBİGEM, Küçük ve Orta Boy İşletmelerin (KOBİ) ve yeni girişimcilerin üniversiteler ile kamu ve özel araştırma kurumlarındaki bilim ve teknoloji alt yapısından yararlanmasını sağlamak, KOBİ’lerin pazarlama sorunlarına çözümler aramak, KKTC’de girişimcilik kültürünün ve ortamının geliştirilmesi ve yaygınlaştırılması için gerekli tedbirleri almak ve bu kapsamda üniversiteler ve diğer kurum/kuruluşlar ile yeni girişimleri ve girişimcileri desteklemek gibi amaçlarla kurulduğunu dile getirdi.

Sunumunda özellikle yeni girişimlere yönelik programlardan, verilen desteklerden, bazı başarılı girişimcilik projelerinden söz eden Sertoğlu, KOBİ’lerin ülke ekonomilerine yaptığı katkılar ile girişimcilerin ekonomi için önemi konularına değindi.

KKTC özelinde bakıldığında bir girişim olarak küçük veya orta boy bir işletme kurma noktasında hukuksal düzenlemeler, finansal konular, iş çevresine yönelik konular ile eğitim ve girişimcilik yönelimi gibi alanlarda bazı engeller bulunduğunu belirten Sertoğlu, özellikle genç girişimci adaylarının bu engelleri aşabilmeleri için akıllı iş fikirlerine sahip olmaları, sahip oldukları sosyal ağları etkin olarak kullanmaları, olaylara yüzeysel olarak bakmak yerine asıl konuyu görmeleri, yeni fikirlere açık olmaları, başarısızlıktan korkmamaları ve girişim kurarken farklı finansman kaynaklarını harekete geçirebilmeyi öğrenmeleri konusunda tavsiyelerde bulundu.

KOBİGEM’in genç girişimci adaylarına sunduğu desteklerden de bahseden Sertoğlu, bugüne kadar başarı ile yürütülen birçok girişimcilik örneğini de öğrencilerle paylaşarak, teorik bilgilerle gerçek iş hayatı arasındaki ilişkiyi yaşanmış öyküler üzerinden anlattı.  Geleceğin potansiyel birer genç girişimci adayı olan Lefke Avrupa Üniversitesi öğrencilerinin yoğun ilgi gösterdiği konferans öğrencilerin ve diğer katılımcıların soruları ile sonlandı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.