1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. “Biri bizi neden gözetliyor?”
“Biri bizi neden gözetliyor?”

“Biri bizi neden gözetliyor?”

TKP Yeni Güçler Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Davulcu, KKTC’ye 169 adet mobese cihazı yerleştirilmesini kapsayan protokol hakkında gazetemize çarpıcı açıklamalarda bulundu.

A+A-

Türkiye Başbakanı Binalı Yıldırım’ın “Türkiye’de ne varsa KKTC’de de olacak” şeklindeki ifadesine atıfta bulunan Davulcu, “Mobese sistemine Türkiye’de ihtiyaç var mı onu biz bilemeyiz. Ancak Kuzey Kıbrıs’ta ihtiyaç olup olmadığına bizim makamların karar vermesi gerekirdi. Bu konunun buralarda gündeme geldiğini ve tartışıldığını hiç duymadık.” açıklamasında bulundu. Davulcu, “ Görebildiğimiz şekliyle, Kuzey Kıbrıs’a mobese sistemi kurmayı içeren proje, bütünlüklü olarak Türkiye makamları tarafından hazırlatılmış ve söz konusu anlaşma İçişleri Bakanı Ankara’ya davet edilerek imzalatılmıştır. Kıbrıs’ta mobese sistemi kurmayı gerektirecek ne sokak olayları ne de terör olayları vardır. Kıbrıs Türk toplumunun böyle bir ihtiyacı yoktur. Kıbrıs’taki suç yoğunluğu hırsızlık, gasp, darp, uyuşturucu satıcılığı şeklindedir. Polis örgütümüz bu suçlarla mücadelede başarılıdır. Bu suçlarla mücadele için mobese sistemine ihtiyaç yoktur “dedi.

Davulcu, “ Kurulacak sistemin Kıbrıs Türk topluma hizmet etmeyeceği çıplak gözle görülmektedir. Peki, niye yapılmaktadır sorusuna cevap bulmak için, toplanan bilgilerin nerede ve ne amaçla kullanılacağı ile bedeli 50 milyon TL olarak açıklanan bu işin ihalesinden kimlerin ne kadar kazanacağı sorularına cevap bulmak gerekecektir. Biz TKP Yeni Güçler olarak Türkiye Cumhuriyeti (TC) ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) arasındaki ilişkilerin eşitler düzeyinde ve karşılıklı çıkarların gözetileceği şekilde düzenlenmesini öngörüyor ve savunuyoruz” ifadesini kullandı.

mehmet_davulcuu.jpg"Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Hükümeti Arasında KKTC'de Kurulacak Kent Güvenlik Yönetim Sistemi (KGYS) ve Sınır Kapılarında yapılacak Güvenlik Arttırıcı Çalışmalara İlişkin İşbirliği Protokolü", Türkiye İçişleri Bakanlığı’nda düzenlenen törenle önceki gün imzalandı. TKP Yeni Güçler Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Davulcu KKTC’ye 169 adet mobese cihazı yerleştirilmesini kapsayan protokol hakkında gazetemize çarpıcı açıklamalarda bulundu...

Davulcu yaptığı açıklamada, Türkiye Başbakanı Binalı Yıldırım’ın “Türkiye’de ne varsa KKTC’de de olacak” şeklindeki ifadesine atıfta bulunarak “Mobese sistemine Türkiye’de ihtiyaç var mı onu biz bilemeyiz. Ancak Kuzey Kıbrıs’ta ihtiyaç olup olmadığına bizim makamların karar vermesi gerekirdi. Bu konunun buralarda gündeme geldiğini ve tartışıldığını hiç duymadık.” açıklamasında bulundu.

Davulcu, “ Görebildiğimiz şekliyle, Kuzey Kıbrıs’a mobese sistemi kurmayı içeren proje, bütünlüklü olarak Türkiye makamları tarafından hazırlatılmış ve söz konusu anlaşma İçişleri Bakanı Ankara’ya davet edilerek imzalatılmıştır. Kıbrıs’ta mobese sistemi kurmayı gerektirecek ne sokak olayları ne de terör olayları vardır. Kıbrıs Türk toplumunun böyle bir ihtiyacı yoktur. Kıbrıs’taki suç yoğunluğu hırsızlık, gasp, darp, uyuşturucu satıcılığı şeklindedir. Polis örgütümüz bu suçlarla mücadelede başarılıdır. Bu suçlarla mücadele için mobese sistemine ihtiyaç yoktur “dedi.

Davulcu yaptığı açıklamada şöyle dedi;

Kurulacak sistemin Kıbrıs Türk topluma hizmet etmeyeceği çıplak gözle görülmektedir. Peki, niye yapılmaktadır sorusuna cevap bulmak için, toplanan bilgilerin nerede ve ne amaçla kullanılacağı ile bedeli 50 milyon TL olarak açıklanan bu işin ihalesinden kimlerin ne kadar kazanacağı sorularına cevap bulmak gerekecektir.

Biz TKP Yeni Güçler olarak Türkiye Cumhuriyeti (TC) ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) arasındaki ilişkilerin eşitler düzeyinde ve karşılıklı çıkarların gözetileceği şekilde düzenlenmesini öngörüyor ve savunuyoruz.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.