1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. "Biz de ilaç üreten ilaç fabrikalarını kurmak zorundayız"
"Biz de ilaç üreten ilaç fabrikalarını kurmak zorundayız"

"Biz de ilaç üreten ilaç fabrikalarını kurmak zorundayız"

Sağlık Bakanı İzlem Gürçağ, ilaç tedariki konusunda yaşanan sıkıntının aşılacağını, “Derenin suyu, Türkiye’deki imkânlar dâhilinde akmaya başladı ve akacak…” diyerek dile getirdi ve bu konuda bazı ilaç depolarının aldığı izin konusundaki prosedürü anımsat

A+A-

Ülkemizde yaşanan ilaç tedariki sorunu ve bu konuda alınan tedbirleri yakında ayrıntılı bir basın açıklaması ile anlatacaklarını ifade eden Sağlık Bakanı İzlem Gürçağ, bu sıkıntının küresel bir sorun olduğunu ve Hindistan ile Çin merkezli hammadde tedarikinde yaşanan sıkıntılardan kaynaklandığını anlattı.

Kıbrıs Postası’na konuşan Sağlık Bakanı İzlem Gürçağ, sıkıntının aşılacağını, “Derenin suyu, Türkiye’deki imkânlar dâhilinde akmaya başladı ve akacak…” diyerek dile getirdi ve bu konuda bazı ilaç depolarının aldığı izin konusundaki prosedürü anımsattı.

Gürçağ, KKTC’nin ilaç üretebilmesi önünde engel olmadığını, “iş adamlarımız da eczacılarımız da var” diyerek şu sözlerle dile getirdi;

“İlaç sorunu küresel bir sorun ki bu ham maddeden kaynaklanıyor; Ağırlıklı olarak ham madde, Hindistan ve Çin’de üretiliyor.

Ham maddelerin ya üretimi durdu ya da kısıntı miktarda üretimi gerçekleşiyor. Ciddi bir ilaç krizine sebebiyet veriyor bu durum ve biz de maalesef ilaç üreten bir ülke olmadığımız için kat be kat bu sorunu zincirleme yaşıyoruz… Kendi yaklarımız üzerinde durmanın yolunun üretmekten geçtiğini söylüyoruz; O halde biz de ilaç üreten ilaç fabrikalarını kurmak zorundayız ve bunu yapabiliriz. Neden olmasın? İş insanlarımız var, eczacılarımız var.  

İlaç fabrikaları kurmalıyız… Bilindiği gibi ilaçları İthal edebilmek için ruhsatlı ilaçlar ön izinle geliyor. Bazı ilaç depolarının Türkiye’den gelmesi için onay aldığını kamuoyuyla ile paylaşmıştım.

Bir prosedür var… Derenin suyu, Türkiye’deki imkânlar dâhilinde akmaya başladı ve akacak…”

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.