1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. “Biz, halkı mağdur etmemeye çalışıyoruz”
“Biz, halkı mağdur etmemeye çalışıyoruz”

“Biz, halkı mağdur etmemeye çalışıyoruz”

İhtiyat Sandığı Müdürü eleştirileri haksız buldu.

A+A-

Türkiye, 2020 yılında bankaların %19 oranında faiz uygulayacağını belirtmişti.

Ülkemizde dün itibariyle Merkez Bankasının resmi açıklamasına göre %6.50 faiz uygulanacak. Buna karşın bazı bankalar %7.5 ile %8.5 arasında faiz uyguluyor.

İhtiyat Sandığı, Yönetim Kurulu’nun almış olduğu karar ile yatırımları olan vatandaşa %11 oranında, piyasada uygulanan faiz oranından daha yüksek bir faiz uygulayacağını açıkladı.

Sosyal medyada bu orana tepki gösteren vatandaşlardan bazıları, bu yıl içerisinde enflasyonun %11’in üzerine çıkması durumunda çalışanın birikiminin reel olarak eksileceği ihtimalini savundu.

İhtiyat Sandığı Dairesi Müdürü Erman Yaylalı’ya ulaşarak konuyla ilgili görüşlerini aldı.

Yaylalı, İhtiyat Sandığı Dairesi olarak her zaman piyasadaki faiz oranlarının üzerinde bir oran belirleyerek, vatandaşı mağdur etmeyecek kararlar almaya özen gösterdiklerinin altını çizdi.

YAYLALI: BİZ, HALKI MAĞDUR ETMEMEYE ÇALIŞIYORUZ

İhtiyat Sandığı Dairesi Müdürü Erman Yaylalı, sosyal medyada yapılan faiz oranı eleştirilerinin yanlış olduğunu ifade etti. Yaylalı, kendilerinin her zaman için vatandaşın mağdur olmamasını arzuladıklarını bu nedenle özel bankaların açıkladığı faiz oranlarının üzerinde bir faiz uygulama kararı aldıklarını vurguladı.

Zamanında piyasadaki faiz oranlarının %10 iken, İhtiyat Sandığı Dairesi’nin vatandaşa uyguladığı faiz oranının %16 olduğunu hatırlatan Yaylalı, şu an da bankaların uyguladığı faiz oranlarının %8.5 olduğunu, kendilerinin ise %11 oranında faiz uygulama kararı aldıklarını kaydetti.

Yaylalı, yapılan eleştirinin sisteme yönelik bir eleştiri olması gerektiğini, İhtiyat Sandığı Dairesi’ne yapılan eleştirinin yanlış bir eleştiri olduğunu değerlendirerek sözlerine şöyle devam etti:

“Hiçbir zaman öyle bir şey olamaz. Biz, her zaman piyasanın üzerinde bir faiz oranı uygulayarak, halkı mağdur etmemeye çalışıyoruz”.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.