1. HABERLER

  2. SAĞLIK

  3. Böbrek Hastalarına Yardım Derneği’nden Kaya ailesine teşekkür
Böbrek Hastalarına Yardım Derneği’nden Kaya ailesine teşekkür

Böbrek Hastalarına Yardım Derneği’nden Kaya ailesine teşekkür

Diyaliz ve Böbrek Hastaları Dayanışma Derneği, bir süre önce hayatını kaybeden Aysan Kaya’nın organlarını bağışlama kararı alan Kaya ailesinin organ bağışı konusunda gösterdiği duyarlılığa teşekkür etti.

A+A-

Dernek, halen 150 diyaliz hastasının uygun verici beklediğini hatırlatarak vatandaşlara organ bağışı çağrısı da yaptı.

Dernekten yapılan açıklamada, Kaya ailesinin verdiği kararla yıllardır kronik böbrek yetmezliği nedeniyle hemodiyaliz tedavisi gören hastalar Turan Kemaloğulları ve Figen Kombos’a böbrek nakli gerçekleştirildiği hatırlatıldı.

Açıklamada, nakil sonrası yeni hayata başlayan hastalar adına dernek yönetiminin Kaya ailesini saygı ve sevgi ile selamladığı ifade edilirken, bunun yanında geçirdiği rahatsızlık sonucu geçen hafta hayatını kaybeden Aysan Kaya’ya da rahmet dilendi.

ORGAN BAĞIŞI ÇAĞRISI

Geçen Mart Sağlık Bakanlığı bünyesinde kurulan Koordinasyon Kurulu’nun organ bağışçısı kabul etmeye başladığını anımsatan dernek, KKTC vatandaşlarını, mesai saatleri içerisinde Sağlık Bakanlığı Temel Sağlık binasındaki Koordinasyon Kurulu’na kimlik kartları ile şahsen başvuru yapmaya davet etti ve şu ana kadar organ bağışçısı listesine120 vatandaşın kayıt yaptırdığını kaydetti.

21 NAKİL

Açıklamada böbrek nakli ameliyatlarıyla ilgili şu bilgilere de yer verildi:

“Böbrek nakilleri 2 yıldan beridir Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’nde yapılmaktadır. Bugüne kadar 21 böbrek nakli gerçekleşmiştir. Bunların 9 tanesi canlı vericiden diğer 12 nakil ise kadavradan yapılmıştır.

Kadavradan nakil her zaman öncelikli olarak tercih edilmektedir. Başta diyaliz hastalarımızın tedavisini ve takibini sürdüren özverili Nefrologlarımız Doç. Dr. Düriye Deren Oygar ve Dr. Ahmet Behlül olmak üzere 21 nakli başarıyla gerçekleştiren ve ekip olarak çok güzel işlere imza atan Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi doktor, hemşire, sağlık çalışanları ve labaratuvar görevlilerine ortaya koydukları performans için bir kez daha teşekkürü bir borç biliriz.

Diyaliz tedavisinin zorluğunun bilincinde olan ve hastalarımızın yaşadığı zorlu sürece hergün şahit olan bizler, halen organ bağışı ‘bekleyen listesinde’ 150 diyaliz hastamız olduğunu sizlerle paylaşır, bu konuda herkesi duyarlı olmaya çağırırız.”

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.