1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Bocce’de dünyaya açılıyoruz
Bocce’de dünyaya açılıyoruz

Bocce’de dünyaya açılıyoruz

Herkes İçin Spor Federasyonu uhdesinde bulunan Bocce sporunda çok önemli açılımlara gidildi.

A+A-

Herkes İçin Spor Federasyonu uhdesinde bulunan Bocce sporunda çok önemli açılımlara gidildi. 2005 yılından itibaren farklı kategorilerde düzenli olarak Avrupa Bocce Şampiyonaları’na katılan  Bocce Milli Takımımız, 2017 yılından sonra gerek uluslararası federasyon yönetimlerinin değişmesi gerekse de Güney Kıbrıs’tan çekinilmesi sebebi ile bu şampiyonalara davet alamamıştı. Bocce’nin Olimpik Spor olmak için Uluslararası Olimpiyat Komitesi’nde başvurusu olmasını bahane gösteren yetkili kurumlar uzunca bir sure Kuzey Kıbrıs’ı görmezden geldi.

Geçtiğimiz yıllarda ise Uluslararası Bocce Konfederasyonu (CBI) Başkanlığı seçimini kazanan aynı zamanda Türkiye Bocce Bowling Darts Federasyonu Başkanı olan Prof. Dr. Mutlu Türkmen’in girişimleri ve KKTC Herkes İçin Spor Federasyonu ile eşgüdümlü yapılan lobi faaliyetleri sayesinde CBI tüzüğünde değişikliğe gidilmiş ve Kuzey Kıbrıs, “North Cyprus” ismi ile CBI da özel statü üyeliğine alınmıştır. Bu süreç sonrası sadece Avrupa Şampiyonaları’nda değil, aynı zamanda kota sıralamasına girdiği takdirde Dünya Şampiyonaları’nda da yarışma hakkı elde edecek olan sporcularımız önünde engeller kalkmış oldu.

Senin: Bu olay  KKTC gençliği için bir zaferdir; Mutlu Türkmen’e sonsuz teşekkürler

 Herkes İçin Spor Federasyonu Başkanı Hasan Senin yaptığı açıklamada ise Uluslararası Olimpiyat Komitesi’nin tanıdığı CBI’a üye olmakla çok büyük bir atılım gerçekleştirdiklerini belirtirken, bu sayede gençlerimizin uluslararası arenada yarışma şansı elde edeceklerini vurgularken, bunun tarif edilemez bir duygu ve müthiş bir başarı öyküsü olduğunu belirtti. Aylardır gizlilik esası ile hareket ettiklerini belirten Senin, Prof. Dr. Sn. Mutlu Türkmen’in bu yolun en büyük mimarı olduğunu aktardı. Atılan her adımda istişare ederek ve Mutlu Bey’in büyük desteği ile ilerleme kaydettiklerin söyleyen Senin, kendilerine sonsuz minnetlerini aktardıklarını da iletti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.