1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Bölük pörçük yapıyla bu iş çözülmez
Bölük pörçük yapıyla bu iş çözülmez

Bölük pörçük yapıyla bu iş çözülmez

Yeşil Barış Hareketi Genel Sekreteri Doğan Sahir, çevre sorunlarının çözülmesi için öncelikle çevre yönetiminin yeniden kurgulanması gerektiğini vurguladı

A+A-

Yeşil Barış Hareketi Genel Sekreteri Doğan Sahir, çevre konusunda çok fazla birikmiş sorunlar olduğunu ifade ederek, bunları ele alıp tek tek çözmenin zaman istediğini belirtti

Yeşil Barış Hareketi Genel Sekreteri Doğan Sahir, çevre sorunlarının çözülmesi için öncelikle çevre yönetiminin yeniden kurgulanması gerektiğini söyledi. Sahir, çevrenin ülkemizde bölük pörçük birçok inisiyatifte olduğunu ifade ederek, bunların bir elden yürütülmesi gerektiğini vurguladı. Sahir, “Halkın bu konuda farkındalığının artmasının yanında, bütün yaş gruplarına gereken eğitim verilmelidir” dedi.

“Suyun doğru kullanılması yönünde hiçbir eğitim yok”

Sahir, mevcut doğal kaynaklara sahip çıkma söz konusu olduğu zaman, bunlara sahip çıkılmadığının çok net olduğunu söyledi. Sahir, kullandığımız suyun mutlaka kontrol ve denetim altına alınması gerektiğini vurguladı. Sahir, “Suyun doğru kullanılması yönünde hiçbir eğitim yok. Savurganlık almış başını gidiyor. Bu mantıkla istersek Antarktika’dan buz kalıpları getirelim yine de suyla baş edemeyiz” dedi.

“Ağaçlara sevgi ve saygı göstermeyen bir toplum haline geldik”

Doğan Sahir, ülkedeki ağaçların da korunmadığını ifade ederek, çoğunlukla kaçak kesimlerle çok miktarda ağaç kayıpları başladığını belirtti. “Ağaçlara sevgi ve saygı göstermeyen bir toplum haline geldik” diyen Sahir, kesilen ağaçları odun olarak satma veya yakarak kazanç elde etmek yoluna gidildiğini söyledi.

 

Haberin devamı için tıklayınız.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.