1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Bomba sesleri duyuldu
Bomba sesleri duyuldu

Bomba sesleri duyuldu

Rum Milli Muhafız Ordusu ile Yunan Ordusu’nun ortak tatbikatına katılan Yunan F-16’ları sınır köyü Akıncılar’da sınıra paralele alçak uçuş yaptı

A+A-

BOMBA SESLERİ DUYULDU

Akıncılar köylüleri, sınıra paralel alçak uçuş yapan ve köyün üstünden ses hızını aşarak geçen Yunan F-16’ları ile ilgili tepkilerini sosyal medya paylaşımlarıyla ortaya koydu.  Köylüler, tatbikat nedeniyle F-16’ların attığı bombaların seslerinin de Akıncılardan duyulduğunu bildirdi

Yunan Hava Kuvvetleri’ne ait F-16’lar Kıbrıs’ta alçak uçuş yaptı ve Rum Milli Muhafız Ordusu ile yapılan ortak tatbikatta belirlenen hedeflere bomba bıraktı.

En Son 2000 yılında gerçekleştirilen Rum Yunan ortak tatbikatı Nikiforos’a katılan 2 Yunan F-16’sı bu kez 19 yıl sonra “AtsalinoVelos” kod adlı tatbikatın son aşamasına katıldı.

 Gerçek mermilerle atış yaptılar

Tatbikata katılan Yunan F-16’ları Lefkoşa’ya bağlı Kalohorio ve Larnaka’ya bağlı Vuda’daki atış alanlarında gerçek mermiler kullanarak hedeflere ateş etti. Rum haber siteleri tatbikata ilişkin geniş haberlere yer verirken, bazı siteler Yunan F-16’larının atış anını içeren videolar da paylaştı.

Gövde gösterisi

Tatbikata, RMMO’ya ait  2 adet Gazelle tipi helikopterin yanı sıra, Leonidas” tipi zırhlı personel taşıyıcı araçlar, MILAN ve HOT tanksavar füzeleri de yer aldı.

Akıncılar sınırında taciz

Akıncılar, köylüleri sabah saatlerinde savaş uçaklarının gürültüsü ile irkildi. Sınıra paralel alçak uçuş yapan iki Yunan F16’sı, köyde kısa süreli paniğe neden oldu. Ne olduğunu anlamaya çalışan Akıncılar köylüleri yaşadıklarını sosyal medya paylaşımlarıyla kamuoyuna aktardı.

 Haberin devamı için tıklayınız

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.