1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Bonzai 3 yılına mal oldu
Bonzai 3 yılına mal oldu

Bonzai 3 yılına mal oldu

Ağır Ceza Mahkemesi, yaklaşık 110 gram bonzai tasarrufu suçundan aleyhine dava getirilen ve Denetimli Serbestlik Yasası’ndan faydalanmak isteyen Cengiz Deniz’in talebini reddedip, üç yıl hapis cezası verdi.

A+A-

Emine UYSAL

Lefkoşa’da 110 gram bonzai tasarrufu suçundan aleyhine dava getirilen ve Denetimli Serbestlik Yasası’ndan faydalanmak isteyen Cengiz Deniz’in talebi Ağır Ceza Mahkemesi tarafından reddedildi.

Üç yıl hapis cezası verilen Cengiz Deniz, sanık kürsüsünden “Bu davayı kabul etmiyorum. Dışarıya çıkacağım. Beni kandırdılar” dedi.

Deniz’in mahkemede karara itiraz etmesi nedeniyle davaya bir süre ara verildi.

Esendağlı: İngiltere, Güney Kıbrıs ve  Portekiz'de kişisel kullanım miktarı 30 gram

Lefkoşa Ağır Ceza Mahkemesi’nde Başkan Melek Esendağlı, Kıdemli Yargıç Alev Ulunay Hüdaverdi ve Yargıç Murat Soytaç’ın huzurunda görüşülen davada KKTC Başsavcılığı adına savcı Aliye Özçınar, savunma adına avukat Hasan Yücelen hazır bulundu.

Başkan Melek Esendağlı, AB standartlarına göre belirlenen kişisel kullanım miktarlarına işaret edip, Cengiz Deniz'in tasarruf ettiği 109 gram 980 miligram sentetic cannabionid türü uyuşturucu maddenin kişisel kullanım miktarının üzerinde olduğuna karar verdi.

Başkan Esendağlı, bazı Avrupa ülkelerindeki kişisel kullanım miktarına örnek verdi.

Esendağlı, İngiltere, Güney Kıbrıs ve Portekiz'de kişisel kullanım miktarının 30 gram olarak belirlendiğine işaret ettiEsendağlı, “İlke ve prensiplere göre kişisel kullanım miktarının bir veya birkaç içimlik olması gerektiğini benimseriz” dedi.

Esendağlı: Toplumda kaygı yarattı

Başkan Melek Esendağlı, uyuşturucu suçlarının mahkeme gündeminde hatırı sayılır bir oranda payı olduğuna işaret ederek, bu suçun toplumda ciddi şekilde kaygı yarattığına değindi.

Sanığın iki ayrı türde uyuşturucu tasarruf ettiğine dikkat çeken Esendağlı, bu suçun 18 yıla kadar hapis cezası öngören çok ciddi ve vahim suçlardan olduğuna işaret etti.

Esendağlı, sanığın lehine ve aleyhine olan tüm hususlara değinip, oybirliğiyle 3 yıl hapis cezasına çarptırdıklarını açıkladı.

Bonzai  3 yılına mal oldu

Ağır Ceza Mahkemesi, yaklaşık 110 gram bonzai tasarrufu suçundan aleyhine dava getirilen ve Denetimli Serbestlik Yasası’ndan faydalanmak isteyen Cengiz Deniz’in talebini reddedip, üç yıl hapis cezası verdi

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.