1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Brexit en çok Türk doktorlara yarayacak: Doktor açığı oluştu
Brexit en çok Türk doktorlara yarayacak: Doktor açığı oluştu

Brexit en çok Türk doktorlara yarayacak: Doktor açığı oluştu

İngiltere´nin sağlık sektöründe ihtiyaç duyduğu çalışan açığını Brexit´ten sonra Avrupa Birliği dışındaki ülkelerden gidermeye çalışması İngiltere´deki Türk doktorlar için yeni fırsatlar yaratacak.

A+A-

Birleşik Krallık bundan sonra Avrupa Birliği ülkeleri dışından gelecek doktor ve hemşirelerin vize başvurularında esnekliğe giderken sağlık sistemindeki açığı kapatmak için AB dışından sağlık çalışanı istihdam etmeye hazırlanıyor.

İngiltere’deki Türk sağlık çalışanlarına bu fırsattan yararlanmaları ve kariyerlerini bu doğrultuda planlamaları için bir sağlık semineri düzenlendi. Londra’daki Özel Mediwell Kliniği´nin düzenlediği seminerde, Birleşik Krallık’ta bulunan ve kariyerine devam etmek isteyen doktorlara ve İngiltere’ye gelerek sağlık sektöründe iş bulmak isteyen sağlık çalışanlarına faydalı bilgiler verildi.

Seminere konuşmacı olarak Mediwell Kliğini’nin direktörü ve Basildon Üniversitesi Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Dr. Turhan Çömez, Oxford Üniversitesi Hastanesi´nden Ece Yılmaz, Eda Baltepe ve Naz Başaran konuşmacı olarak katıldı.

İngiltere’de yaşayan ve ülkeye yeni gelen Türk sağlık çalışanlarının ilgi gösterdiği seminerde, Birleşik Krallık’ta sağlık hizmetlerinin çalışma sistemi ve ulusal sağlık hizmetleri hakkında bilgi verildi. Konuşmacılar ayrıca, İngiltere’de doktor olarak nasıl çalışılır, ülkedeki sağlık hizmetlerinin düzenlemeleri ve denetimleri, hemşire ve ebe olarak çalışma koşulları konusunda katılımcıları bilgilendirdi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.