1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Brexit karası sonrası Sterlin'de hızlı düşüş
Brexit karası sonrası Sterlin'de hızlı düşüş

Brexit karası sonrası Sterlin'de hızlı düşüş

İngiltere`nin AB ile Brexit konusunda uzlaşıya varması ardından uluslararası piyasalarda sterlinde büyük düşüş yaşanıyor.

A+A-

İngiltere`nin AB ile Brexit konusunda uzlaşıya varması ardından uluslararası piyasalarda sterlinde büyük düşüş yaşanıyor.  Sterlin, İngiltere'de Brexit Bakanı'nın istifa haberinin ardından dolar karşısındaki kayıplarını artırdı. Sterlin lira karşısında da sert düşüyor.

Sterlin, dolar karşısında yüzde 1'e varan değer kaybı ile 1,2864'e gerilerken lira karşısında da şu sıralar yüzde 2,25'lik düşüşle 6,9503 seviyesinden işlem görüyor.

İngiltere Brexit Bakanı Dominic Raab, Perşembe günü öğlen saatlerinde istifasını açıkladı. Raab, açıklamasında "Bugün Brexit Bakanlığı'ndan istifa ediyorum. Anlaşmamız için öne sürülen maddeleri vicdanım rahat bir şekilde destekleyemiyorum." dedi. Daha önce Boris Johnson Dışişleri Bakanlığından, David Davis de Brexit Bakanlığı'ndan istifa etmişti.
 
Danske Bank A/S analisti Mikael Olai Milhoj, istifa haberinin öncesince yaptığı değerlendirmede “Piyasalar, May'in destek bulduğu yönündeki haberlere aşırı tepki vermedi. Büyük ölçüde bekleniyordu ve aynı zamanda muhafazakarların Theresa May'i zorlayacağı yönünde haberler de vardı. Sterlin, detaylar netleşmeden kısa vadede volatil kalacaktır.” demişti.
 
doviz-001.png

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.