1. HABERLER

  2. SAĞLIK

  3. Bu besinler saçınızı kısa sürede uzatıyor
Bu besinler saçınızı kısa sürede uzatıyor

Bu besinler saçınızı kısa sürede uzatıyor

Bazı besinler içerdikleriyle saçın sağlığına sağlık katar. Saçın kökündeki hücreler çok aktiftir ve her zaman yüksek enerjiye ihtiyaçları vardır. İşte bu enerjiyi verebilecek birbirinden lezzetli 5 besin.

A+A-

Avokado: Saçın kökündeki hücreler çok aktiftir ve her zaman yüksek enerjiye ihtiyaçları vardır. Özellikle B5 vitamininin eksikliğinden saç kök hücreleri çok hızlı bir şekilde etkilenir. Avokado B5 vitamininden oldukça zengin olup saçların güçlenmesine ve daha kolay uzamasına yardımcı olur. Fakat yağ oranı yüksek bir meyve olduğu unutulmamalı salatalarda ya da kahvaltıda tüketilen avokado ½ adet üstüne çıkmamalıdır.

Havuç: İçeriğindeki A vitamini ile sebum üretimini dengeler ve saç dökülmesinin önüne geçmeye yardımcı olur. A vitamini aynı zamanda saç derisini destekleyerek zarar görmüş saç yapısını onarır ve esneklik sağlar. Bu sayede saçlar çok daha kolay uzar. Hergün salatalarda ya da kahvaltıda düzenli olarak tüketilebilir.

Fındık, ceviz, badem gibi yağlı tohumlar: Evitamininden oldukça zengin kaynaklardır. Kan dolaşımını hızlandırarak saçı besler ve parlaklığını korumasına yardımcı olurken saçın nemini korumasına da yardımcı olur.

Yumurta: Eşsiz protein içeriğinin yanında B12, biotin, çinko ve demir açısından zengin olması sebebiyle doku onarımı ve saçların sağlıklı uzamasına yardımcı olur. Herhangi bir sağlık sorunu yoksa hergün 1 adet tüketilebilir.

Ispanak: Kalsiyum, folik asit, demir, K vitamini açısından zengindir. Folik asit içeriğiyle saçlara canlılık ve parlaklık kazandırmaya yardımcı olur. Fakat vitamin ve mineral kaybını önlemek amacıyla mümkünse çiğ olarak salatalarda tüketilmeli eğer pişmiş tüketilecekce çok az suda ve ağzı kapalı bir kapta pişirilmelidir.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.