1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. Bu görüntüler yıllar sonra referandumun simgesi olacak!
Bu görüntüler yıllar sonra referandumun simgesi olacak!

Bu görüntüler yıllar sonra referandumun simgesi olacak!

Polisin bu görüntüleri yıllar sonra referandumun simgesi olacak!

A+A-

Katalanlar, İspanyol polisinin engelleme girişimlerine rağmen bağımsızlık referandumu için sandık başına gitti. Ancak referandum sonuçlarından çok İspanyol polisinin uyguladığı orantısız güç tüm dünyanın manşetindeydi. Kaydedilen bu görüntüler ise bağımsızlık yanlısı Katalanlar ile İspanyol polisi arasında tampon görevi gören polisleri gösteriyor. Katalonya Özerk yönetimi polisleri, yaşananlar sonrası gözyaşlarını tutamıyor.

3
 

Catalan polisler bağımsızlıkçı catalanları İspanyol polisine karşı koruma kararı aldı.

Katalonya’daki seçmenler, İspanya Anayasa Mahkemesi’nin askıya alınmasına karar verdiği, merkezi hükümetin de yasa dışı olarak kabul ettiği bağımsızlık referandumu için sandık başına gitti.

2
 

Referandumun gerçekleşmemesi için İspanyol polisi tarafından alınan önlemler sürerken, Girona kentinde Katalonya Başkanı Carles Puigdemont’un oy kullanacağı seçim merkezinde güvenlik güçleriyle seçmenler arasında arbede yaşandı. Polis, plastik mermi kullanırken yüzlerce kişi yaralandı.  Katalonya Özerk yönetimi polisleri, yaşananlar sonrası gözyaşlarını tutamıyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.