1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Bu kez Anıtkabir'e yaklaştırılmadılar bile
Bu kez Anıtkabir'e yaklaştırılmadılar bile

Bu kez Anıtkabir'e yaklaştırılmadılar bile

Halkın Kurtuluş Partisi (HKP) üyeleri Cumhuriyet Bayramı'nda olduğu gibi yine Anıtkabir'e çıkmak istedi. Ancak, HKP'liler Anıtkabir’e bu kez Tandoğan Meydanından itibaren alınmadı...

A+A-

Halkın Kurtuluş Partisi (HKP) üyeleri Cumhuriyet Bayramı'nda olduğu gibi yine Anıtkabir'e çıkmak istedi. Ancak, HKP'liler Anıtkabir’e bu kez Tandoğan Meydanından itibaren alınmadı.

HKP üyeleri her zaman olduğu gibi Mustafa Kemal Atatürk’ün kalpaklı portresinin “Bağımsızlık Benim Karakterimdir” ve “Emperyalistler, İşbirlikçiler, Geldikleri Gibi Gidecekler” sözünün yazılı olduğu bayraklarla Anıtkabir’i ziyaret etmek istedi.

HKP'liler, “Yaşasın Cumhuriyet”, “Mustafa Kemal Ölümsüzdür”, “Emperyalistler, İşbirlikçiler, Geldikleri Gibi Gidecekler”, “Ne ABD Ne AB Tam Bağımsız Türkiye” sloganları eşliğinde Anıtkabir’e yürüdü. HKP üyelerinin Anıtkabir yürüyüşü emniyet güçleri tarafından Tandoğan Meydanından engellendi.

İki yıldır Anıtkabir’e Mustafa Kemal’in “Bağımsızlık Benim Karakterimdir” sözünün ve portresinin olduğu pankart ile girişine izin verilmeyen HKP'lilere, yine engel çıkarılırken, Tandoğan Meydanında partililer ile polis arasında arbede de yaşandı.

İşte o fotoğraflar:

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.