1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. "Bu tutumlar artık geçmişte kaldı”
"Bu tutumlar artık geçmişte kaldı”

"Bu tutumlar artık geçmişte kaldı”

Öztürk, Güney Kıbrıs’ta hareketlenen suları, gaz arayışları ve paylaşımı noktasında Haberci’ye değerlendirmelerde bulundu

A+A-

Yeniden Doğu Partisi Genel Başkan Yardımcısı Enver Öztürk, Güney Kıbrıs’ta hareketlenen suları, gaz arayışları ve paylaşımı noktasında Haberci’ye değerlendirmelerde bulundu.

Konunun siyasi boyutunun çok yönlü olduğunu da hatırlatan Öztürk, konunun çok yönlü değerlendirme yapılmadan konuşulmasının çok da doğru olmayacağını kaydetti.

Güney Kıbrıs’taki gaz paylaşımı ve tarafların birbirleri ile olan trafiğiyle ilgili değerlendirmelerini daha da geriye giderek Annan Planı süreci ile başlatan Öztürk, “Annan Planı’nın tartışıldığı dönemlerde hatalarını eksikliklerini ve halkımızın aleyhine olan maddelerini hukukçu kimliğim ile halkı bilgilendiren beyanlar vermeye çalışıyordum. Biz o zamanlarda hidrokarbon ile ilgili birçok şeyi bilmiyorduk, ama bugün görüyoruz ki bazıları o yıllarda tüm bunları biliyordu” dedi

“KIBRIS’IN STRATEJİK ÖNEMİ OLMADIĞINI SAVUNUYORLARDI”

Kendilerinin Kıbrıs’ın Türkiye için stratejik önemi olduğunun altını çizdikleri dönemlerde karşıt görüşte olanların, “bu tutumlar artık geçmişte kaldı” şeklinde yorumları olduğunu hatırlatan Enver Öztürk, bugün gelinen noktaya ve geçmişte yapılan bu açıklamalara dikkat çekti.

Haberin devamı için tıklayınız

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.