1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Buran: Gençler siyasetin içinde daha fazla yer almalı
Buran: Gençler siyasetin içinde daha fazla yer almalı

Buran: Gençler siyasetin içinde daha fazla yer almalı

TKP-YG Lefkoşa İlçe Başkanı Ayşe Buran, Yeni Bakış Web TV'de Kazım Denizci'nin sunduğu "Yaşamın İçinden"  programında konuştu.

A+A-

Yeni Bakış Web TV'de Kazım Denizci'nin sunduğu "Yaşamın İçinden"  programında konuşan TKP-YG Lefkoşa İlçe Başkanı Ayşe Buran, geçtiğimiz günlerde yapılan kongrenin ardından görev aldıklarını ifade ederek, genç dinamik bir ekiple bundan böyle sokaklarda halkın içerisinde her kesime ulaşmaya çalışacaklarını, sorunlarını çözmeye çalışacaklarını söyledi. Hedeflerinin din, dil, ırk, doğum yeri ayrımı yapmadan gönlünde adalet, demokrasi ve barış duygularının olduğu herkesi kucaklamak olduğunu kaydetti.

Buran, ülke gençliğinin bu dönemde çok fazla sorunu olduğunu, siyasetin içinde kendini ifade eden gençlerin olmaması durumunda aynı sorunların tartışılmaya devam edeceğini söyledi. Son yıllarda gençlerin çoğunun yurtdışına gidip yaşamak istediğini belirten Buran, gençlerin ve ülke insanının sorunlarına çözüm üretebilmek için bu yola çıktıklarını söyledi.

Ülkemizde suç oranlarının gittikçe artmaya başladığını üzülerek gördüklerini belirten Buran, insanların yaşadıkları sorunlardan dolayı saldırganlaşmaya başladığını ve şiddete daha fazla başvurduklarını belirtti. Şiddetin normalleştirilmeye çalışıldığını kaydeden Buran, internet ortamında kendimizi ifade ederken bile daha saldırgan, karşı tarafı yıkıcı bir tutum izlendiğini gördüklerini kaydetti.  Buran, yağmurların başlamasıyla birlikte birçok bölgede yaşanan olumsuzluklara da değinerek, daha geçen yıl 4 gencimiz sel sularına kapılarak yaşamını yitirdi. Yağmurun can aldığı bir ülkede yaşıyoruz ve tüm bunlar büyük travmalara yol açıyor dedi.

TKP YG'lerde başlayan kurultay süreciyle ilgili de konuşan Ayşe Buran şöyle devam etti: “Yurduna Sahip Çık. Kurtuluş TKP’de” sloganıyla yola çıktık. Önümüzdeki günlerde Mağusa, Güzelyurt, Lefke, Girne, İskele Kongrelerimiz olacak, 26 Ocak'ta 2. Olağan Kurultayımızı yapacağız.  Diğer ilçelerde de gençlerin çoğunlukta olacağı ekip çalışmaları üzerinde çalışıyoruz. Geleceğin dinamizmle birleşmiş bir gençlikle geleceğini düşünüyoruz" dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.