1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Büyük acı!
Büyük acı!

Büyük acı!

Geçitkale Havaalanı üzerinde dün öğlen saatlerinde eğitim uçuşu yapan iki deneyimli pilot henüz sebebi bilinmeyen bir nedenden ötürü düşen hava aracının içerisinde hayatını kaybetti

A+A-

Geçitkale Havaalanı üzerinde, ultralight tipi eğitim uçağıyla Touch and Go (dokun ve devam et) eğitim uçuşu yapan iki deneyimli eğitim pilotu 46 yaşındaki Serkan Özcezarlı ile 46 yaşındaki Hakan Çetinkaya, henüz tespit edilemeyen bir nedenden ötürü düşen hava aracının içerisinde hayatını kaybetti.

Yakın arkadaş olan Serkan Özcezarlı ile Hakan Çetinkaya’nın birlikte defalarca kez uçuş gerçekleştirdikleri de öğrenildi. İddiaya göre görgü tanıkları uçak düşmeden patlama sesi duyduklarını belirtti.

Dün öğlen 12.50 sıralarında meydana gelen olayda, Hava Sporları Federasyonu’na ait İtalyan I.C.P. firması üretimi olan Ventura modeli hava aracı, eğitim uçuşu sırasında Geçitkale Havaalanı pisti yakınlarında düştü.

Kaza sonucu hayatlarını kaybeden deneyimli eğitim pilotları Serkan Özcezarlı ile Hakan Çetinkaya’nın ölümü başta aile ve sevenleri olmak üzere tüm havacılık camiasını yasa boğdu.

Kazanın haberini alır almaz havaalanına koşarak saatlerce Geçitkale Havalimanı giriş kapısı önünde çaresizce bekleyen Serkan Özcerazlı’nın eşi, ailesi ve yakınları büyük acı yaşadı.

Öte yandan kazanın meydana geliş nedeni, bugün Türkiye’den ülkemize gelecek olan kaza kırım ekibinin detaylı incelemesi neticesinde hazırlanacak raporla ortaya çıkacak. Cenazeler ise Türkiye’den gelecek ekibin araştırmalarından sonra yapılacak otopsi sonucunda yapılacağı iddia edildi.

Yaklaşık 1 ay önce ülkemize getirilen eğitim uçağının ülkemizde çekimleri gerçekleştirilen ve başrollerinde İlker Ayrık, Erdal Özyağcılar, Elçin Sangu, Zerrin Tekindor, Aslıhan Gürbüz  ve Demet Evgar gibi ünlü isimlerin yer aldığı “Müstakbel Aile” filminin çekimlerinde kullanıldığı ve Serkan Özcezarlı’nın söz konusu uçak ile film çekimleri için birçok kez özellikle Girne semalarında uçuş gerçekleştirdiği de öğrenildi.

Haberin devamı için tıklayınız

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.