1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Büyük kıyak!
Büyük kıyak!

Büyük kıyak!

HP’li Hükümetten HP koordinatörüne…

A+A-

Cumhuriyet Meclisi’nde devam eden bütçe görüşmelerine rüşvet ve yolsuzluk iddiaları damga vurdu. Cumhuriyet Meclisi kürsüsünden Başbakan Tufan Erhürman ile Dışişleri Bakanı Kudret Özersay’ın muhalefetteyken çok büyük laflar ettiğini, büyük yolsuzluklar üzerine gidileceğini söylediklerini anımsatan UBP Milletvekili Aytaç Çaluda, “En büyük rüşvetler, yolsuzluklar ve geri dönmeyen krediler CTP dönemlerinde oldu” açıklamasında bulundu.

İrsen Küçük Hükümeti döneminde Karpaz bölgesinde eşdeğer kapsamında olan üç dönümlük bir arazinin Bakanlar Kurulu kararı ile bir kişiye kiralanması kararının anayasa aykırı olduğu gerekçesi ile Sibel Siber Hükümeti döneminde iptal edildiğini hatırlatan Çaluda, “ Anayasaya aykırı olduğu gerekçesi ile iptal edilen üç dönümlük bu araziye, aradan geçen altı yıl sonra Halkın Partisi’nin (HP) de içinde yer aldığı Bakanlar Kurulu kararı ile dört dönüm daha eklenerek Halkın Partisi (HP) koordinatörlüğü görevi yürüten bir kişiye kiralanmak üzere Maliye Bakanlığı’na devredildiğini iddia etti.

Dörtlü koalisyon hükümetine yolsuzlukların üzerine gidilmesi noktasında ne durumda olduklarını soran Çaluda, yolsuzlukların üstüne gidecekleri iddiası ile hükümete gelen Halkın Partisi’ne atıfta bulunarak, “2004-2009 yılları arasında otuza yakın yolsuzluk dosya Başsavcılıkta bekliyor. Bu konuda neden bugüne kadar bir çalışma yapılmadı. Yargı yolu neden kapatıldı öğrenmek istiyorum” dedi. Ercan ihalesinin iptal edilmesi gerektiğini kaydeden Çaluda, Venüs Otel’in sahibinin kimler olduğunu sordu ve yolsuzlukların takip edilmesi gerektiğini vurguladı. 

whatsapp-image-2018-12-13-at-17.15.03.jpeg

27.05.2013 tarihli Bakanlar Kurulu Kararı...

whatsapp-image-2018-12-13-at-17.14.49.jpeg

Sibel Siber Hükümeti döneminde söz konusu arazi için alınan iptal kararı..

whatsapp-image-2018-12-13-at-17.14.34.jpeg

4.12.2018 tarihli Bakanlar Kurulu kararı

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.