1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Çakıcı: “Afrika Gazetesi'ne yapılan saldırıyı kınıyoruz”
Çakıcı: “Afrika Gazetesi'ne yapılan saldırıyı kınıyoruz”

Çakıcı: “Afrika Gazetesi'ne yapılan saldırıyı kınıyoruz”

Afrika gazetesine yapılan protesto eylemi değil, susturma amaçlı saldırıdır. Bu saldırı aynı zamanda basın özgürlüğü, düşünce özgürlüğü ve demokrasiye yapılmış saldırıdır.

A+A-

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Suriye'nin Afrin Bölgesi'ne yönelik olarak başlattığı askeri operasyonun emperyalist ülkeler destekli bölgedeki terör yapılanmaları ve sınır güvenliği anlamında haklı olduğu düşüncesindeyiz.

Ortadoğu genelinin tipik örneği olan Suriye sorununun, emperyalist kışkırtmalarla oluşan etnik ve inançsal farklılıklar üzerinden yaratılmış, ayrıştırmalara dayalı çatışma ortamının diplomasiye dayalı barışçıl yollarla çözümlenmesi öncelikli talebimizdir.

Ortadoğu'da ve tüm dünyada insan hak ve özgürlüklerinin hayata geçeceği barış ortamına ihtiyacı olduğu gerçeğinin bir kez daha altını çizmek isteriz.

Toplumcu Kurtuluş Partisi Yeni Güçler Basın özgürlüğünden yana taraf bir parti olarak Afrika gazetesine yapılan saldırıyı şiddetle kınamaktadır.

Bunun yanında Türkiye makamlarının Kıbrıs'taki basın organlarını yayınlara göre sınıflandırıp hedef göstermesini de son derece yanlış ve tehlikeli buluruz.

Kıbrıs'taki bazı grupların Türkiye makamlarından aldıkları işaretle harekete geçip sözde protesto adı altında gazete binasına saldırıp zarar ziyanda bulunmasını, aynı saldırıda Cumhuriyet Meclisi'nin tepesine kadar çıkılmasını da yanlış ve bölücü tavır olarak değerlendirir, şiddetle kınarız.

TKP-YG'ye göre, basın özgürlüğü yoksa demokrasi ve insan hakları da yoktur. Demokrasi, farklı düşüncelerin karşılıklı hoşgörüyle yan yana ve birlikte yaşayabildiği rejimdir.

Afrika gazetesine yapılan protesto eylemi değil, susturma amaçlı saldırıdır. Bu saldırı aynı zamanda basın özgürlüğü, düşünce özgürlüğü ve demokrasiye yapılmış saldırıdır. Her konuda aynı düşünceleri paylaşıp paylaşılmadığına bakmaksızın, yayınlarını özgürce yapabilmesi için barıştan, demokrasiden, düşünce ve basın özgürlüğünden yana tavrımızı yükselterek sürdüreceğimizi tüm kamuoyumuzla paylaşırız.

Saygılarımızla.

Mehmet Çakıcı

Başkan

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.