1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Çakıcı: Büyük düşüneceğiz çünkü birlikte güçlüyüz!
Çakıcı: Büyük düşüneceğiz çünkü birlikte güçlüyüz!

Çakıcı: Büyük düşüneceğiz çünkü birlikte güçlüyüz!

Toplumcu Kurtuluş Partisi Yeni Güçler (TKP-YG) Genel Başkanı Mehmet Çakıcı, TKP-YG'nin yeni kadrolarla kendini geleceğe hazırladığını, program ve projelerle bu yolun yürüneceğini belirterek, "Büyük düşüneceğiz çünkü birlikte güçlüyüz" dedi.   

A+A-

Toplumcu Kurtuluş Partisi Yeni Güçler (TKP-YG) Genel Başkanı Mehmet Çakıcı, TKP-YG'nin yeni kadrolarla kendini geleceğe hazırladığını, program ve projelerle bu yolun yürüneceğini belirterek, "Büyük düşüneceğiz çünkü birlikte güçlüyüz" dedi.   

TKP-YG üst yönetimi örgütlenme çalışmaları çerçevesinde Güzelyurt İlçesinde üye ve sempatizanlarla bir araya geldi. Aydınköy'de bulunan Çakıstes Restoran’da Cuma akşamı düzenlenen yemekli toplantıya Genel Başkanı Mehmet Çakıcı, Genel Sekreteri Mehmet Davulcu, Girne İlçe Başkanı Yurdaer Garip, TKP Eski Milletvekillerinden Ali Volkan, Güzelyurt eski ilçe başkanlarından Ümral Volkan ve Osman Gümüşok, Güzelyurt Belediye eski meclis üyelerinden Gönül Kargılı’nın yanı sıra üye ve sempatizanlar katıldı.

Gecede söz alarak konuşma yapan katılımcılar solun birleşerek toplumun sorunlarına çözüm üretme noktasında daha yararlı olacağı konusuna vurgu yaptılar. 

tkp-yg-guzelyurt-2.jpg

TKP-YG Genel Başkanı Mehmet Çakıcı, çözüm, barış, demokrasi, insan hakları, hukukun üstünlüğü noktalarında her türlü işbirliğine, diyalog kurma çağrılarına açık oldukları mesajını verdi. TKP'nin geleneğinden gelen insanlar olarak bizimle yürümek isteyen insanlara birlikte yürüyemeyiz demenin siyasi anlayışlarına aykırı bir durum olduğunu belirten Çakıcı, bundan kaçmak gibi bir niyetlerinin söz konusu bile olamayacağı vurgusu yaptı.

Geçmişten örnekler verdiği konuşmasında, 2018 seçim dönemine göre örgütsel, ekonomik ve kadro yapısı olarak çok daha güçlü olduklarını kaydeden Mehmet Çakıcı, partiyi olası erken bir seçime hazır hale getirdiklerini, toplumsal ihtiyaçlara cevap verecek ve toplumu ileriye taşıyacak program, plan ve projelerle bu yolu hep birlikte yürümek istediklerini söyledi.

Konuşmasında Cumhurbaşkanlığı seçimlerine de değinen TKP-YG Genel Başkanı Çakıcı, daha önce kamuoyuna açıkladıkları gibi duruşlarının belli olduğunu, kendi geleneklerinden gelen Mustafa Akıncı'yı desteklemeye devam edeceklerini vurguladı.

tkp-yg-guzelyurt-5.jpg

Cumhurbaşkanlığı seçimiyle birlikte referanduma sunulacak olan Anayasa değişikliği konusunda ise Parti Meclisi'nin "Hayır" deme kararı aldığını ifade eden Çakıcı, UBP, CTP ve HP'yi köktenci bir anayasa yenileme paketi hazırlayıp, tartışmaya açmak yerine, çok dar ve adresi belli bir paketi halkoyuna sunma noktasında kısır bir siyasi tavır ortaya koyduklarını dile getirdi. Cumhurbaşkanı adayları olan bu partilerin kazanmaktan uzak olduklarını gördüklerini ve Anayasa Referandumu ile Cumhurbaşkanlığını seçimini birleştirmekten medet umar hale düştüklerini söyledi.

tkp-yg-guzelyurt-3.jpg

Lefkoşa, Mağusa kongrelerini tamamladıklarını, Güzelyurt, İskele, Girne ve Lefke'de ise hazırlık çalışmalarına hız verdiklerini belirten Mehmet Çakıcı, "Büyük düşüneceğiz çünkü birlikte güçlüyüz. Çünkü yapacak çok işimiz var. Biz yaptığımız işlerle neler yapabileceğimizi gösterdik. Hastane ve okullar kurduk. İntiharların ve Uyuşturucunun önlenmesine yönelik mücadeleler verdik. Gençleri hapse değil topluma kazandıran yasalar yaptık. Polisin sivile bağlanması, işkencenin önlenmesi ve faizlerin durdurulması için yasa önerileri verdik. Çalışma hayatındaki insanlarımızın haklarının yenmemesi için KKTC Meclisinde 13,5 saati bulan konuşmalar ile direnişlerde bulunduk. Yıllarca Vergi reformu, tarım reformu ve kamu reformunun geçmesi için mücadele ettik. Ve en önemlisi her defasında bugüne kadar herşeyden önce sağlık gelmelidir. Bütün gücümüz ile sağlık sistemini geliştirilmesine yönelik ana kaynakların bu yönde kullanılması için önerilerimizi sıraladık. Bilimi de hep en önde tuttuk. Zaman bizi haklı çıkardı." dedi.

Gecede açılış konuşmasını yapan Genel Sekreter Mehmet Davulcuda, salgın nedeniyle halkın evlerine kapanmak zorunda kaldığı bir süreç yaşandığını, toplantının yüz yüze yapılmasının bu anlamda önemli olduğunu söyledi. Ülkede yürünecek daha çok yol olduğunu kaydeden Davulcu, yıllardır her şey güzel olacak sözlerinin hep söylemde kaldığını, güzel olması için örgütlü mücadelenin şart olduğunu, siyasi partilerin bu amaç için var olduğunu söyledi. Davulcu, bu mücadeleyi el birliğiyle, omuz omuza sürdürme gerekliliğinin toplantıya katılan insanlarla birlikte bir kez daha kanıtlanmış olduğunu sözlerine ekledi.

tkp-yg-guzelyurt-1.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.