1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Çakıcı: Kafalarının arkasındaki niyet ortaya çıktı
Çakıcı: Kafalarının arkasındaki niyet ortaya çıktı

Çakıcı: Kafalarının arkasındaki niyet ortaya çıktı

TKPGenel Başkanı Mehmet Çakıcı, Cumhurbaşkanlığı Ekonomi Komitesi Üyesi Fuat Nalcıoğlu'nun "iltihak" açıklamasına ve ardından isminin Cumhurbaşkanlığı sayfasından kaldırılarak Marketçiler Birliği Başkanı olarak lanse edilmesine sert tepki gösterdi.

A+A-

Toplumcu Kurtuluş Partisi- Yeni Güçler (TKP) Genel Başkanı Mehmet Çakıcı, Cumhurbaşkanlığı Ekonomi Komitesi Üyesi Fuat Nalcıoğlu'nun "iltihak" açıklamasına ve ardından isminin Cumhurbaşkanlığı sayfasından kaldırılarak Marketçiler Birliği Başkanı olarak lanse edilmesine sert tepki gösterdi. Çakıcı, UBP'nin kafasının arkasındaki gerçek niyetinin bu olduğunu belirterek, KKTC'yi ortadan kaldırmayı düşünen bu zihniyetin TKP tarafından asla kabul edilmeyeceğini belirtti.

Kıbrıs Türk halkının geleceğinin Kıbrıs'ta adil bir anlaşmadan geçtiğini kaydeden Çakıcı, bu anlaşmanın iki kurucu devletten oluşan siyasi eşitliğe dayalı federal çözüm olduğunu ve bugün masada konuşulan çözüm modelinin de bu olduğunu söyledi. Çakıcı, federal çözümün bir Kıbrıs Türk tezi olduğuna da işaret ederek, "Bugün masada çözümsüzlük yanlısı zihniyet oturmaktadır ve bu çözümsüzlük yanlısı zihniyet yalnız Cumhurbaşkanının kendisi değil Cumhurbaşkanlığı'nın içerisindeki komitelere de yansıyan bir zihniyetin ürünüdür" dedi.

Mehmet Çakıcı, Cumhurbaşkanlığı'nda Ekonomi Komitesi'nde görev yapan Fuat Nalcıoğlu'nun geçtiğimiz günlerde “Kıbrıs’ın bütünüyle, gerçek sahibi anavatan Türkiye’ye iltihak edilmesini savunuyorum” açıklamasının aslında UBP'nin kafa arkasındaki gerçek niyetini ortaya koymuştur diyerek, KKTC'yi dahi ortadan kaldırmayı düşünen bu tür zihniyetlerin hiç bir şekilde kabul edilmeyeceğini vurguladı.

Fuat Nalcıoğlu’nun "iltihak” paylaşımının ardından Cumhurbaşkanlığı sayfasından isminin kaldırılarak, Marketçiler Birliği Başkanı olarak topluma lanse edilmeye çalışılmasını ve Cumhurbaşkanlığı'ndan “KKTC’nin iltihak etmesi Cumhurbaşkanlığı’nın resmi tezi olamaz” yönünde yapılan açıklamayı değerlendiren Çakıcı, Kıbrıs Türk toplumu için hayati öneme sahip böyle önemli bir konunun halı altına süpürülemeyeceğini söyledi.

Mehmet Çakıcı, "Bu zihniyetin yarattığı hem ekonomik hem siyasi kaos Kıbrıs Türk halkını maalesef ezen, sömüren, yok eden bir noktaya getirmiştir. TKP tarafından asla kabul edilemez bir öneri olarak görüyoruz. Cumhurbaşkanlığı'ndan bu bizim resmi tezimiz değildir yönünde açıklama yapılmış olsa da Nalcıoğlu'nun Ekonomi Komitesi'nde görevlendirilmiş bir şahıs olması, kafalarının arkasındaki esas niyeti ortadan kaldıramaz. Bir kez daha görülmüştür ki UBP yalnızca ekonomiyi değil, Kıbrıs Türk halkını yok oluşa sürükleyen bir zihniyetin partisi olabilir" dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.