1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Çakıcı: Kuklaları atalım, gençlerin geleceğini kurtaralım
Çakıcı: Kuklaları atalım, gençlerin geleceğini kurtaralım

Çakıcı: Kuklaları atalım, gençlerin geleceğini kurtaralım

TKP Genel Başkanı Mehmet Çakıcı, siyasetin şov için yapılmayacağını belirterek, "Artık beyin göçü vermemeliyiz! Bursların sadece ödemesinin değil artırılmasının peşindeyiz. Bu kuklaları atalım, gençlerin geleceğini kurtaralım" dedi.

A+A-

Toplumcu Kurtuluş Partisi- Yeni Güçler (TKP) Genel Başkanı Mehmet Çakıcı, siyasetin şov için yapılmayacağını belirterek, "Artık beyin göçü vermemeliyiz! Bursların sadece ödemesinin değil artırılmasının peşindeyiz. Bu kuklaları atalım, gençlerin geleceğini kurtaralım" dedi.

Kıbrıs Postası ve Kıbrıs Türk Gençlik Kongresi iş birliğinde, Rauf Denktaş Üniversitesi Kültür Merkezi’nde dün akşam “Geleceği Konuşuyoruz” sloganıyla gerçekleşen canlı yayında konuşan Çakıcı, 28-29 Ağustos 2021 tarihinde ikinci yapılan Kıbrıs Türk Gençlik Kongresi’ne katılan tek parti başkanının kendisi olduğunu belirterek, "Gençleri düşündüklerini söylüyorlar, bu yalan dolan da bıktırdı artık.  'Geleceğe gideceğiz, gençlere inanıyoruz' cümleleri de bıktırdı. Bu gençler şimdi size hesap soracak! Bu organizasyonun sponsorları arasında neden başbakanların, bakanların etrafındaki şirketler yok. Bu kongrelerin ilkinde Sn. Akıncı döneminin Cumhurbaşkanlığı sponsor olmuştu. Bu yıl yapılan kongrede Başbakan, bakan, parti başkanları herkesi arayıp davet ettiler, kimse cevap vermedi. Gençler kongre yaparken Cumhurbaşkanı Gaziantep’te geziyordu.Siz ne biçim yöneticilersiniz? Hadi gidin işinize!" dedi.

Mehmet Çakıcı, gençlerin bu ülkeye nasıl döneceğim gailesini anladığını ifade ederek, ülke insanının ekonomik olarak çok zor bir dönemden geçerken, seçim döneminde TKP olarak beş büyük öneriyle halkın karşısına çıktıklarını söyledi. Bunların başında Vergi Reformu'nun geldiğini belirten Çakıcı, yapılması gereken tüm işler için önce kaynak yaratılmasının önemine dikkat çekti. Çakıcı, yıllardır göz yumulan kaçak sanal betlerden devletin vergisini alınmasının ciddi bir rahatlama yaratacağını, Tarım Reformu ve Faiz Yasası'nın acilen yapılacaklar listesinin başında yer aldığını kaydetti. Sürekli yükselen döviz kurları nedeniyle vatandaşın evini, arabasını, iş yerini kaybetme tehlikesiyle karşı karşıya kaldığını ifade eden Çakıcı, Sterlin kurunun iç piyasada 12 TL'ye sabitlenmesi için formüllerinin hazır olduğunu, yapacakları bu uygulama için bankaları karşılarına aldıklarının bilincinde olduklarını söyledi.

TKP Genel Başkanı Çakıcı, zenginleri koruma zamanının artık bittiğini belirterek, "Vergi alacaksınız ki gençlerimiz göç etmeyecek. Artık beyin göçü vermemeliyiz! Bursların sadece ödemesinin değil artırılmasının peşindeyiz. Bu kuklaları atalım, gençlerin geleceğini kurtaralım diyorum" dedi.

Ülke müzisyenlerinin yakındığı en önemli konulardan biri olan Telif Yasası'nın da yapılması gerektiğinin altını çizen Çakıcı, Türkiye’den gelerek ülkemizde konserler veren ünlü sanatçılarının aldıkları ücretlerin %10'nun bir fonda toplanarak ülke sanatçılarına  verilmesi gerektiğini söyledi. Çakıcı, siyasetin şov için yapılmaması gerektiğinin altını çizerek, saray yapılması için ayrılan bütçeyle ilgili eleştirilerde bulundu. Çakıcı, "Ben olsaydım halkım bu kadar ezilirken, üst üste yapılan zamlardan dolayı insanlar evlerine ekmek götüremezken, ben saray yapamam bu parayı bize yollamayın. Yollayacaksan da sağlık, eğitim ve alt yapı yatırımları için yollayın derdim. Yazıklar olsun" şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.