1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Çakıcı: Mücadelesi hiçbir zaman unutulmayacak
Çakıcı: Mücadelesi hiçbir zaman unutulmayacak

Çakıcı: Mücadelesi hiçbir zaman unutulmayacak

TKP eski milletvekili ve Tarım-Sen eski Genel Başkanı İbrahim Koreli 73 yaşında hayatını kaybetti.

A+A-

Koreli’nin vefatının ardından açıklama yapan TKP-YG Genel Başkanı Mehmet Çakıcı, hayatı demokrasi ve emek kavgasıyla geçen İbrahim Koreli’nin mücadelesinin hiçbir zaman unutulmayacağını söyledi. Çakıcı, “Çok değerli ağabeyimiz, büyüğümüz, yol göstericimiz örnek insan ve baba İbrahim Koreli'yi kaybetmenin acısını yaşıyoruz. Yıllarca TKP Milletvekili olarak görev yapmış ve ülkenin en önemli sendikacılarından biri olan İbrahim abimiz bizlere hep yol göstermiş, liderlik etmiş bir şahsiyet olmuştur. Kıbrıslı Türk liderler arasında unutulmaz yeri olan İbrahim Koreli’nin siyasal ve sendikal yaşamı içerisinde bıraktığı unutulmaz mirasa sahip çıkmaya devam edeceğiz. Meclis’te yürüttüğü milletvekilliği dışında, TKP yeniden kurulurken moral ve motivasyon vererek TKP saflarında yerini alan siyasi büyüğümüz İbrahim Koreli’yi kaybetmenin derin üzüntüsü içerisindeyiz. Ailesinin, sevenlerinin, partililerimizin ve  bütün Kıbrıs Türk toplumunun başı sağ olsun...İbrahim abi, seni asla unutmayacağız” dedi.

koreli.jpg

Koreli'nin vefat haberinin duyulmasının ardından başta TKP-YG Genel Başkanı Mehmet Çakıcı olmak üzere, Genel Sekreter Mehmet Davulcu, Örgütlenme Sekreteri Ersen Sururi, Dış İlişkiler Sekreteri Sami Dayıoğlu ve TKP-YG’den birçok kişi ailenin evine akın etti.

İbrahim Koreli’nin cenazesi Cuma günü saat 10:00’da Cumhuriyet Meclisinde yapılacak törenin ardından, öğlen namazına müteakip Lefkoşa Mezarlığı’nda defnedilecek.

c1.jpg

İBRAHİM KORELİ KİMDİR?

1947 yılında Baf’a bağlı Ceyhan köyünde doğan İbrahim Koreli, Limasol 19 Mayıs Lisesi’nden mezun oldu. Dikelya’daki İngiliz Teknik Okulu’nda burslu eğitim gören Koreli daha sonra iş hayatına atıldı. Tarım İşçileri Sendikası’nın genel başkanlığını yürüten Koreli, 13 Temmuz 1981’de Toplumcu Kurtuluş Partisi’nden Lefkoşa milletvekili seçildi. 6 Aralık 1983’te oluşan Kurucu Meclis Üyeliği yapan Koreli,  1985’teki genel seçimlerde yeniden TKP’den milletvekili seçildi. 6 Mayıs 1990 tarihli seçimleri kazandığı halde yemin etmediği için 18 Mayıs 1990’da milletvekilliği sona eren İbrahim Koreli, 12 Aralık 1993’teki seçimlerde tekrar milletvekilliğine seçildi ve yeniden 18 Aralık 1998’e kadar milletvekilliği görevini sürdürdü

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.