1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Çakıcı: “Paketlerle paketlenmeye hayır!”
Çakıcı: “Paketlerle paketlenmeye hayır!”

Çakıcı: “Paketlerle paketlenmeye hayır!”

TKP Yeni Güçler Genel Başkanı Mehmet Çakıcı, Kıbrıslı Türk halkının “dıştan dayatılan paketlere” dayalı olmayan, kendi ayakları üzerinde duran bir ekonomi ve kendi kendini yöneten bir demokratik yapıya ihtiyacı olduğunu kaydetti

A+A-

Toplumcu Kurtuluş Partisi Yeni Güçler (TKP-YG), Kıbrıslı Türk halkının “dıştan dayatılan paketlere” dayalı olmayan, kendi ayakları üzerinde duran bir ekonomi ve kendi kendini yöneten bir demokratik yapıya ihtiyacı olduğunu kaydetti ve hükümetten beklenenin bunları hayata geçirmek için çabalaması olduğunu vurguladı.

 

TKP-YG Genel Başkanı Mehmet Çakıcı, hükümeti, “3 yıllık yeni paketi imzalayıp karşılığında para alabilmek için içeriğini peşinen uygulamaya koymakla suçladı ve ‘Halka söz verip hükümet programlarına da koydukları gibi ekonomiyi kendi ayakları üzerinde duracak hale getirme, sivilleşme ve demokratikleşme yönünde adımlar atma yerine, ekonomiyi daha da dışa bağımlı ve yardıma muhtaç edecek yeni bir paketi, daha imzalanmadan uygulamaya koyup özelleştirme adı altında yeni peşkeşler halka dayatmaya kalkışılmıştır” dedi.

 

Hükümetin, polis örgütü tarafından yürütülen araç muayene işlerini özel sektöre devretmeye, Telefon Dairesi ile Elektrik Dairesi’ni satmaya hazırlandığını ileri süren Çakıcı, limanları da özelleştirmek için çabaladığını söyledi. Çakıcı sivil toplum örgütlerini ve yurttaşları bunlara karşın birlikte mücadeleye de çağırdı.

Yapılan açıklama şöyle;

Paketlere karşı olduğunu iddia ederek halktan oy alıp iş başına gelen siyasi partilerin kurduğu 4’lü koalisyon hükümeti, 3 yıllık yeni paketi imzalayıp karşılığında para alabilmek için içeriğini peşinen uygulamaya koyup, “biz bunlara zaten yapıyorduk” numarasını halka yutturmaya çabalıyor.

Halka söz verip hükümet programlarına da koydukları gibi ekonomiyi kendi ayakları üzerinde duracak hale getirme, sivilleşme ve demokratikleşme yönünde adımlar atma yerine, ekonomiyi daha da dışa bağımlı ve yardıma muhtaç edecek yeni bir paketi, daha imzalanmadan uygulamaya koyup özelleştirme adı altında yeni peşkeşler halka dayatmaya kalkışılmıştır.

Kıbrıslı Türk halkının dıştan dayatılan paketlere dayalı olmayan, kendi ayakları üzerinde duran bir ekonomi ve kendi kendini yöneten bir demokratik yapıya ihtiyacı vardır. Hükümetten beklenen bunları hayata geçirmek için çabalamasıdır.

Ancak görülmektedir ki, bundan önceki hükümetler gibi sırf dıştan para alabilmek için asıl hedefler terk etmişler, toplumu daha bağımlı ve daha aciz durumlara sürükleyecek eskinin daha beteri bir yolda yürümeyi tercih etmişlerdir.

Hükümet, Polisi Örgütünü sivile otoriteye bağlamak yerine, polis örgütü tarafından yürütülen araç muayene işlerini özel sektöre devretmeye hazırlanıyor; diğer yandan Telefon Dairesini satmaya hazırlanıyor; öte yandan limanları özel sermayeye peşkeş çekmeye çabalıyor; beri yanda ise Elektrik Kurumunu halkın gözünde kötü gösterip kalan kısmını da satmaya uğraşıyor.

Bütün bunlar koalisyonu oluşturan 4 partinin hiç birinin seçim bildirgesinde yer almayan politikalardır. 4’lü koalisyon hükümeti kendinden önceki hükümetlerin gittiği yoldan devam etmekte ve Kıbrıslı Türk toplumunu dünden daha aciz ve iradesiz hale getirme işlevini yerine getirmektedir.

Bu topraklarda eşitlik, adalet ve varoluş mücadelesi veren Kıbrıslı Türk toplumuna düşen görev, dayatılmak istenen kötü sona varmadan örgütlü mücadeleyi yükseltmektir. Bu bağlamda, paketlerle paketlenmeye hayır demek için tüm sivil toplum örgütlerini ve yurttaşları birlikte mücadeleye çağıyoruz.

Saygılarımızla.

Mehmet ÇAKICI 

Genel Başkan

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.