1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Çakıcı: " Papadopulos Hayal görüyor"
Çakıcı: " Papadopulos Hayal görüyor"

Çakıcı: " Papadopulos Hayal görüyor"

Güney Kıbrıs’taki DİKO Başkanı Nikolas Papadopulos’a Çakıcı’dan cevap geldi.

A+A-

Güney Kıbrıs’taki DİKO Başkanı Nikolas Papadopulos’un, Cumhurbaşkanı seçilmesi halinde KKTC’deki siyasilerin ve üst düzey görevlilerin Kıbrıs Cumhuriyeti pasaportlarını iptal edeceğine ilişkin sözlerine TKP Yeni Güçler Genel Başkanı Mehmet Çakıcı’dan cevap geldi.

Çakıcı, “Güney Kıbrıs’ın başkan adayı Nikolas Papadopoulos hayal görüyor. Ne geldiyse başımıza bu mantık yüzünden geldi zaten. Bir kişinin vatandaşlık hakkını elinden alamazsınız. Kıbrıs Cumhuriyeti Rumlara ait değildir, Kıbrıs Türklerinin de malıdır. Kıbrıs Cumhuriyeti meşru da değildir, Rumların işgali altındadır. Bizim vatandaşlık hakkımız 1960 anlaşmalarından doğan hakkımızdır. Rumlar zaten çoğu hakkımızı gasp ediyor, bize iade etmiyor. Ya da bir anlaşmayı ileri taşımak gerekir, bunu da yapmıyorlar. Kişilerin bireysel haklarını da kimsenin gasp etmeye hakkı yok. Bu açıklamadaki durum Avrupa Birliği yasalarına aykırıdır. Papadopulos reklam yapıyor. Söylediklerinin tutarlı bir tarafı yok.” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.