1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Çakıcı: “UBP ve CTP’nin sorumsuz davranışı kaosa zemin hazırlıyor…
Çakıcı: “UBP ve CTP’nin sorumsuz davranışı kaosa zemin hazırlıyor…

Çakıcı: “UBP ve CTP’nin sorumsuz davranışı kaosa zemin hazırlıyor…

TKP Yeni Güçler Genel Başkanı Mehmet Çakıcı, Kıbrıs Türk halkının parti içi çekişmeler ve bireysel çıkarlar uğruna bilinmezliğe sürüklendiğini söyleyerek, “UBP ve CTP’nin sorumsuz davranışı kaosa zemin hazırlıyor” dedi.

A+A-

Toplumcu Kurtuluş Partisi Yeni Güçler (TKP Yeni Güçler ) Genel Başkanı Mehmet Çakıcı, UBP ve CTP’nin parti içi iç çekişmeler ve bireysel çıkarlar uğruna, plansız ve programsız bir biçimde Kıbrıs Türk Halkını bir bilinmezliğe doğru sürüklediğini söyledi ve gerçekleşmesi muhtemel bir erken seçimde “ bizleri kaos bekliyor” uyarısında bulundu.

Seçim tarihi konusunda Ulusal Birlik Partisi ve Cumhuriyetçi Türk Partisi, birbirlerine hodri meydan çektiklerini fakat bunun aslında bir danışıklı dövüş olduğunu söyleyen Çakıcı, “ UBP ve CTP arka planda anlaştıklarını görüyoruz. Hükümet ortakları, partiler de birbirleri ile istişare etmiş değil, Hükümetin küçük ortağı DP’nin bu süreçten haberi bile yok” açıklamasında bulundu.

“ Seçim ve Halk oylaması yasasındaki karmaşa ve olumsuzluklar devam ediyor. Henüz yasa hazır değil. Partiler kendi içinde bile yasayı tartışmış değil. Yüksek Seçim kurulunun mevcut yasa ile seçime gitmemizin imkânsız olduğunu ve bir seçime hazır olmadıklarını ifade etmişlerdi” diyen Çakıcı, yüksek seçim kurulunun uyarıları dikkate alınmadan seçime gitmenin büyük bir hata olacağını ve büyük bir skandala yol açacağını kaydetti.

“ Önümüzde 2018 yılının bütçe görüşmeleri var. Belli ki bütçe görüşmeleri erken seçim kararı ile erteleneceğe benziyor. Ülke ekonomisi zaten kan ağlıyor, görülüyor ki kan ağlamaya devam edecek” diyen Çakıcı, UBP ve CTP’nin sorumsuzca davranarak ülkede bir kaos ortamının zeminini hazırladıklarını söyledi.

Yeni seçim yasasının belli olmadığı, bütçenin düşünülmediği, kişisel hesapların daha çok önde olduğu bir siyasal ortamı yaratmakta başrol oynayan ve kapılı kapılar ardında anlaşan UBP ve CTP’ye, Kıbrıs Türk Halkının gereken dersi vereceğini ifade eden Çakıcı, “ Bu seçimde bir hesaplaşma olacak, bu iki siyasi yapının maskesi artık düşmelidir ve düşecektir. Kıbrıs Türk Halkı bu iki partiye gereken yanıtı verecektir. Ülkede değişim olmalıdır, bu partiler değişmelidir” dedi.

 “Yeni yönetimler başa gelmezse bundan sonraki beş yılımızın kaderi de bundan önceki beş yıl gibi olacak” diyen Çakıcı, Kıbrıs Türk Halkı eğer memnun değilse gereken cevabı sandıkta vermeli ve ülkede köklü bir değişimin önünü açmalıdır dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.