1. HABERLER

  2. EĞİTİM

  3. Çakıcı "Uyuşturucu ile Mücadelede KAÜ ile İşbirliği yapacağız" dedi
Çakıcı  "Uyuşturucu ile Mücadelede KAÜ ile İşbirliği yapacağız" dedi

Çakıcı "Uyuşturucu ile Mücadelede KAÜ ile İşbirliği yapacağız" dedi

​Çakıcı " Uyuşturucu ile mücadele konularında KAÜ ile işbirliği halinde seminerler düzenleyeceğiz."

A+A-

Kıbrıs Amerikan Üniversitesi'nin (KAÜ)' de yer aldığı Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu'nda koordinasyonu sağlayan, uyuşturucu ile mücadele alanında birçok çalışması bulunan Prof. Dr. Mehmet Çakıcı, "Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu'nun yasal statüye kavuşması için çalışmalar  yapıldığını, bu yasa konusunun Komisyon için çok önemli bir adım  olacağını " belirtti.

KKTC Başbakanlık Uyuşturucu ile Mücadele Komisyonu kurulduktan sonra Komisyonun  2015 'de "KKTC'de Uyuşturucu ile Mücadele Çalıştayı" düzenlediğini hatırlatarak Çalıştay'da çok önemli sunumlar yapıldığını, eğitim, tedavi ve hukuk alanlarında önemli kararlar alındığını vurguladı. Özellikle üniversite ortamında alınması gereken tedbirlerden bahsederek üniversite gençlerin in bilinçlendirmesi için eğitim programları ve önleme programlarına destek olması gerektiğini belirtti.

Çakıcı  " Uyuşturucu ile mücadele konularında KAÜ ile  işbirliği halinde seminerler düzenleyeceğiz."

Prof.Dr. Mehmet Çakıcı ile yapılan görüşmede  " Madde bağımlılığının artık günümüzde, çocukluk çağında belirtileri ortaya çıkmaktadır. Ağır fiziksel şiddete maruz kalmış çocuklar, ihmal edilen çocuklar  diğer çocuklara göre, gelecek kaygısı ile büyürler ve kendi kendilerinin tedavi etmek amacıyle bu yola başvururlar. Dünya genelinde çocukluk çağı, karakterin meydana geldiği bir çağdır ve bu yüzden çok dikkat edilmesi gerektiğini, çocuk haklarını, istismar sonuçlarını anlatmak ve aileleri uyarmak anlamında KAÜ'le iş birliği halinde  program dahilinde seminerler düzenleyeceklerini " söyledi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.