1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Çalışana 190 TL kendilerine 900 TL
Çalışana 190 TL kendilerine 900 TL

Çalışana 190 TL kendilerine 900 TL

“Ülkeye sosyal adaleti getireceğiz” vaadiyle vatandaşın oyunu alıp bugün hükümete gelenler, işçinin maaşına zam yapmaya gelince kuruş hesabı yaparken, kendi maaşlarına sıra gelince bonkör oluverdiler.

A+A-

Kendilerini emekçi ve işçinin kesimin partileri olarak nitelendiren,  sosyalist veya sosyal demokrat olmak ile adata övünen sözde sol partilerden CTP ve TDP,  işveren kesimlerle ele ele vererek bir önceki asgari ücrete 190 TL gibi komik bir artış yaparak, işçi ve emekçinin asgari ücretinin saatlik 13.64 TL, günlük 109.15TL, haftalık 545,77 TL ve aylık 2 bin 365 TL olmasına karar verip, asgari ücretle geçinen kesimi açlık sınırında yaşamaya mahkûm eden zihniyet,  iş kendilerine geldiğinde bol kepçeden dağıtmaya devam ediyor.

Asgari ücrete yapılan 190 TL artış özellikle işçi kesiminde büyük rahatsızlık yarattığı bir ortamda milletvekili maaşlarına 900 TL artış yapılması büyük öfkeye neden oldu. Özelikle son dönemde dövizin önlemez yükselişi ve hayat pahalılığın artması ile zor günler geçiren işçi kesiminin maaşı aylık 2 bin 365 TL iken, 900 TL'lik artış ile milletvekili maaşlarının 12 bin 500 TL olması vatandaşları isyan ettirdi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.