1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. “Çalışana çok maaş vereyim diye uğraşırsanız batarsınız” 
“Çalışana çok maaş vereyim diye uğraşırsanız batarsınız” 

“Çalışana çok maaş vereyim diye uğraşırsanız batarsınız” 

KKTC’nin üretimden koparıldığına vurgu yapan Serdar Denktaş, bunda ABAD kararları kadar Türkiye hükümetinin de büyük etkisi olduğunu söyledi

A+A-

Serdar Denktaş, KKTC için yatırım ve yatırımcıların önemine dikkat çekti. “Yatırımcılara gözümüz gibi bakmalıyız” diyen Denktaş, yurt dışı kaynaklı insanların ülkede yaptıkları harcamaların da önemli bir temeli oluşturduğunu ifade etti.

Denktaş, ülkeye yatırımların dolaylı yoldan özel sektör vasıtası ile herkesin cebine gireceğini anlattı. Bu harcamaların toplanabildiği ve sağlıklı işleyişinin sağlandığı bir sistemde artıya geçilen hesapla da ülkenin eğitim, sağlık başta olmak üzere birçok alanda yaşanan eksiklik ve iyileştirmelerine gidilebileceğini dile getirdi. “Çalışana çok maaş vereyim diye uğraşırsanız batarsınız” diyen Denktaş, hayat pahalılığının ödenemediği ve sürekli kesintilerin yapıldığı ve piyasaların daraldığı bir tablo ile baş başa kalınacağına vurgu yaptı.

 “PARASIZ DÖNEMİMİZE YARDIMCI OLDU”

Hükümetleri döneminde benzine zam yapılmamasının Güney’den Kuzey’e benzinde talebi artırdığına dikkat çeken Denktaş, bunun da diğer sektörleri de tetiklediğinden bahsetti. Benzin almaya gelenlerin, benzinden sonra kafelere ya da alışveriş merkezlerine de girdiğini söyleyen Denktaş, böylelikle KKTC’nin ekonomik anlamda cazibe merkezi haline de getirildiğini anlattı. İzlenen bu politikanın olumlu geriye dönüşleri olduğuna dikkat çeken Denktaş, “Parasız dönemlerimizi atlatmamıza yardımcı oldu” şeklinde konuştu.

Haberin devamı için tıklayınız

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.