1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. “Çatı Operasyonu” kapsamında tutuklanan 4 gencin tutukluluk süresi 8 gün daha uzatıldı
“Çatı Operasyonu” kapsamında tutuklanan 4 gencin tutukluluk süresi 8 gün daha uzatıldı

“Çatı Operasyonu” kapsamında tutuklanan 4 gencin tutukluluk süresi 8 gün daha uzatıldı

Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü’nün gerçekleştirdiği “Çatı Operasyonu” kapsamında tutuklanan 4 gencin tutukluluk süresi 8 gün daha uzatıldı

A+A-

Emine UYSAL ÇALUDA

Gönyeli’de geçtiğimiz gün Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü’nün gerçekleştirdiği “Çatı Operasyonu” kapsamında tutuklanan 4 gencin tutukluluk süresi 8 gün daha uzatıldı.

“Kanunsuz uyuşturucu madde alma, verme ve tasarrufu” suçuyla tutuklanan zanlı 1 M.O.A.E, zanlı 2 M.Ş, zanlı 3 A.B ve zanlı 4 A.A.M.S.M, bu sabah Lefkoşa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı.

Yargıç Zehra Yalkut Bilgeç’in huzurunda görüşülen davada KKTC Başsavcılığı adına savcı Cansu Lefkonuklu, tanık olarak polis memuru İbrahim Atabek’i dinletti.

Mahkemede yeminli şahadet veren Atabek, zanlı 1’in uyuşturucu tasarruf ettiği ve satışını yaptığına yönelik bilgi aldıklarını söyledi.

Atabek, 3 Mayıs 2024 tarihinde Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü’nde görevli bir polis ekibi tarafından gerçekleştirilen Çatı Operasyonunda Gönyeli’deki söz konusu ikametgahta yapılan aramada zanlı 1’in ve zanlı 2 M.Ş.’nin huzurlarında yapılan aramada; konu apartmanın damındaki güneş paneli altında yaklaşık 13.5 Gram ağırlığında uyuşturucu olduğuna inanılan madde bulunarak emare olarak alındığını ve zanlıların suçüstü hali gereği tutuklandığını söyledi.İbrahim Atabek, zanlılardan alınan gönüllü ifadelerinde tasarruflarında bulunan maddeleri zanlı 2’in 29 Nisan 2024 tarihinde Gönyeli’de aldığı, içerisinden bir miktarını kendi içimlikleri için evlerine ayırdıkları geriye kalan uyuşturucu maddeleri de arkadaşı olan zanlı 3 A.B.’ya Gönyeli’de verdiğini söylemesi üzerine aynı gün, zanlı 3’ün kalmakta olduğu Gönyeli’deki ikametgahında zanlı 4 ile birlikte tespit edilerek tutuklandıklarını mahkemeye aktardı.

300 gram uyuşturucu bulundu

Polis memuru İbrahim Atabek, zanlıların  huzurlarında mahkeme emri ile yapılan aramada; İkametgahın salon kısmında bulunan orta sehpa üzerindeki karton kutuda 2 adet içerisinde tütün ile karışık uyuşturucu olduğuna inanılan elle sarılmış sigara ve aynı kutuda yaklaşık 2 gram ağırlığında  uyuşturucu olduğuna inanılan madde bulunduğunu anlattı.

Atabek, aramanın devamında zanlı 3’ün yatak odası içerisinde çalışma masası üzerinde Gri renk laptop çantasında üzerinde beyaz renk naylonda 11 ayrı paket halinde üzeri yazılı şeffaf naylonlarda yaklaşık 280 gram ağırlığında uyuşturucu olduğuna inanılan madde ve ayni oda içerisinde komodin çekmecesinde üzeri yazılı ağzı açık şeffaf naylonda yaklaşık 20 gram ağırlığında  uyuşturucu olduğuna inanılan maddenin bulunarak emare alındığını kaydetti. Soruşturmanın çok yönlü devam ettiğini belirten Atabek, aleyhlerine 8 gün ek tutukluluk talep etti.

Mahkeme, talebi onayladı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.