1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Çeler: Biz sürdürülebilir gelişimi planlamaya hazırız ancak hükümete gelmemiz lazım
Çeler: Biz sürdürülebilir gelişimi planlamaya hazırız ancak hükümete gelmemiz lazım

Çeler: Biz sürdürülebilir gelişimi planlamaya hazırız ancak hükümete gelmemiz lazım

TDP Genel Başkanı Zeki Çeler, “Biz sürdürülebilir gelişimi planlamaya hazırız ancak hükümete gelmemiz lazım” dedi.

A+A-

Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Başkanı Zeki Çeler, beraberindeki heyetle Lefke bölgesinde ziyaretlerde bulundu, Lefke Sivil Toplum Örgütleri ve Gaziverenliler Derneği üyeleriyle bir araya gelerek bölge halkının sorunlarını dinledi

Lefke’deki ziyaretlerde Çeler’e Genel Sekreter Nevzat Özkunt, Lefke İlçe Başkanı Turgut Karabetça, Parti Meclisi üyeleri Hasan Özadalı ve Fevzi Karaniile bazı partililer eşlik etti.

Ziyaretlerde ilk sözü alan Lefke Sivil Toplum Örgütleri Başkanı Teoman Oktay, ülke genelinde yaşanan sorunların hepsinin Lefke’de de yaşandığını ancak Lefke’ye özel birçok sıkıntının da olduğunu söyledi, bunların en başında da adına “ilçe” denmesine rağmen bir ilçede olması gereken birçok şeyin olmamasının geldiğini belirtti.

Oktay, “Elektrik kurumu dışında hiçbir resmi daire oluşumu yok burada. Polis Müdürlüğü yok, Tapu Dairesi yok, İhtiyat Sandığı yok. İsmi ilçe olan ama ilçe olmayan bir yer burası. Halkın cevap aradığı tek soru; ‘Lefke bir ilçe midir, değil midir?’ sorusudur” dedi.

“BUNLARI ÇÖZECEK BİR İRADE HÜKÜMETTE DE MUHALEFETTE DE YOKTUR”

İlgili dairelerin ilçeye gelebilmesi için tüzük ve yasa değişiklikleri yapılması gerektiğini ancak ne hükümet ne de muhalefette bu konuda bir irade olmadığını söyleyen Oktay, yerli nüfus kadar da öğrenci barındıran bölgenin sorunlarının ancak bu şekilde çözülebileceğini kaydetti.

Oktay, “Kırsala bir üniversite koydunuz ama gereğini yerine getiremediniz. Sağlık alanında da sıkıntılar var. Cengiz Topel Hastanesi yeterli seviyede hizmet veremiyor, öğleden sonra gidin, sadece acilde ufak müdahaleler yapabiliyorlar. CMC konusu zaten ülkenin sorunu ama bunu maalesef siyasiler de nasıl çözeceklerini bilmiyor. Plan ve projeleri yok. Gemikonağı’nda kırmızı liman denilen liman var. Direkleri koptu kopuyor, liman bir anda çökecek ve dünyaya rezil olacağız. Bunları çözecek bir irade hükümette de muhalefette de yoktur” dedi.

ÖZTOPRAK: BİR KARAKOL VE 5 POLİS 20 BİN KİŞİYİ İDARE ETMEYE ÇALIŞIYOR

Gaziverenliler Derneği Başkanı Enver Öztoprak da Gaziveren’e yapılan 25-30 bin arası bir nüfusun gelmesine yol açacak inşaat projelerinden bahsetti. Suyun, alt yapının, yolların olmadığını ve bu projelerin neye göre yapıldığını sorguladı.

Öztoprak, “Üniversite yapılmadan önce de bunlar yapılmamıştı. Şimdi üniversitenin pis suları Gemikonağı deresine akıyor. Leş gibi kokuyor orası,insanlar sineklerden oturamıyor. Ne hükümette ne muhalefette kıpırdama var. Lefke için bir kuruşluk yatırım planı yok. Bir karakol ve 5 polis 20 bin kişiyi idare etmeye çalışıyor, olay olunca müdahale edilemiyor” dedi.

ÇELER: İKİ PARTİLİ BİR SİSTEM YARATILMAYA ÇALIŞILIYOR

Bölgenin sorunlarını birinci ağızdan dinleyen TDP Genel Başkanı Zeki Çeler, tüm bu sıkıntıların çözümünün ancak cesaret ve irade gösterilerek hayata geçirilebileceğini kaydetti, bunun için de toplumunun kendilerine oy vererek Meclis’e göndermesi gerektiğini vurguladı.

Çeler, “Kısa dönem yaptığımız bakanlıklarla ilgili gittiğimiz her yerde övgü alıyor ve ‘Umarım tekrar gelirsiniz’ deniyor. Ama bunun yolu da yine toplumun iradesinden geçiyor. İki partili bir sistem yaratılmaya çalışılıyor. Öncelikle bunun aşılması gerekiyor” dedi.

“BİZİM ÖNÜMÜZÜ AÇACAK OLAN DA SİZLERSİNİZ”

Lefke’nin ilçe yapılarak adeta demokrasiden uzaklaştırıldığını, sadece iki partiden vekil çıkarabilen bir duruma getirildiğini, Lefkelilerin bir tamam bir kişiye oy verseler de ada geneli seçim sisteminden dolayı istedikleri kişiyi Meclis’e gönderemediklerini kaydeden Çeler, bunların hepsinin ülkeyi iki partili sisteme hapsetmek için yapıldığını vurguladı.

Çeler, “Lefke’deki imar planının hazırlanmamış olmasından dolayı şu an yapılan projelerin gelecekte yaratacağı sıkıntılar, şu an İskele’de yaşanıyor, oradaki yıkım ortada. Buna rağmen burada da buna izin verdiler. Sürdürülebilir gelişmeyi bilmeyenler bizi idare ettikçe sonuç bu olacak, bir sonraki nesil de aynı şeyleri konuşacak. Biz sürdürülebilir gelişimi planlamaya hazırız ancak hükümete gelmemiz lazım. Bir taraftan ekonomiyi kalkındırmamız, bir yandan sağlık hizmetlerini geliştirmemiz lazım, sırf ilçe oldu diye değil insan yaşıyor diye yapmamız lazım bunları. Bunun için adil vergi toplama sistemi yaratma ve teşvikleri planlama birinci hedefimizdir. Bizim önümüzü açacak olan da sizlersiniz” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.