1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Çeyrek altın ne kadar oldu? 22 Haziran 2020
Çeyrek altın ne kadar oldu? 22 Haziran 2020

Çeyrek altın ne kadar oldu? 22 Haziran 2020

Gram altın 385 lira seviyelerinde. Çeyrek altın 632 lira, Cumhuriyet altını 2.514 liradan satılıyor. Altın fiyatları bugün ne kadar oldu? 19 Haziran 2020 anlık ve güncel altın kuru fiyatları...

A+A-

Corona virüs salgınındaki ikinci dalga endişesi nedeniyle piyasalardaki dalgalı seyir devam ediyor. 

Altının gram fiyatı, yeni haftaya değer kazancıyla başlayarak son 1 ayın zirvesini gördü. Bugün 387 lira seviyelerini test eden gram altın 385 lira seviyelerinde yer alıyor.

Aynı dakikalarda çeyrek altın 632 lira, Cumhuriyet altını ise 2.514 liradan satılıyor.

Altının ons fiyatı ise 1.748,15 dolar seviyelerinde yer alıyor.

Analistler, bu haftanın veri gündeminde, perşembe günü Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın Para Politikası Kurulu toplantısı ve ABD'nin büyümesi, yarın ise ABD ve Avrupa'da açıklanacak imalat sanayi Satınalma Yöneticileri Endeksi verilerinin öne çıktığını söyledi. 

Analistler, bugün yurt içinde, tüketici güven endeksinin haziranda 62,6 seviyesine yükseldiğini belirterek, yurt dışında ABD'de 2. el konut satışları ve Euro Bölgesi'nde tüketici güven endeksi verilerinin takip edileceğini bildirdi.

Analistler, yeni tip corona virüs (Covid-19) salgınında ikinci dalganın gelebileceğine endişeler ve merkez bankalarının ekonomiyi destekleyici adımlarının altın fiyatları üzerinde etkili olduğunu belirtirken teknik açıdan altının ons fiyatında 1.740 doların destek olarak öne çıktığını, gram altında ise 380-390 lira bandının izleneceğini kaydetti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.