1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Cezaevi talebine çok kızdı: “Sizi bombalayacağım”
Cezaevi talebine çok kızdı: “Sizi bombalayacağım”

Cezaevi talebine çok kızdı: “Sizi bombalayacağım”

Eroin ve kokain türü iki ayrı uyuşturucu maddeyle yakalanan ve uyuşturucu satışı yaptığı iddia edilen Cem Derviş Doğu, cezaevine gönderildi

A+A-

Emine UYSAL

Eroin ve kokain türü iki ayrı uyuşturucu maddeyle yakalanan ve uyuşturucu satışı yaptığı iddia edilen Cem Derviş Doğu, cezaevine gönderildi.

Mahkemeye çıkarılan ve oldukça gergin olduğu gözlemlenen Cem Derviş Doğu, “Bir şans istiyorum” dedi.

Polise, “Eroini içiyorum. Bonzaiyi satıyorum” itirafında bulunduğu belirtilen Cem Derviş Doğu, mahkeme çıkışında, “Sizi bombalayacağım” tehdidinde bulundu.

Doğu’dan 6 gram sentetic cannabionid türü almakla suçlanan zanlı Fuat İkicisoy ise, teminatla serbest bırakıldı.

“Kanunsuz uyuşturucu madde alma, verme ve tasarrufu” suçlamalarıyla tutuklanan zanlı Cem Derviş Doğu ve Fuat İkincisoy, dün sabah Lefkoşa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı.

Kıdemli Yargıç Tacan Reynar’ın huzurunda görüşülen davada, KKTC Başsavcılığı adına Savcı Behrat Mavioğlu, tanık olarak Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü’nde görev yapan polis çavuşu Erkan Karam’ı dinletti.

Mahkemede yeminli şahadet veren Karam, 13 Aralık’ta zanlı Cem Derviş Doğu’nun, yarım gram eroin ve 5 gram sentetic cannabionid türü uyuşturucu maddeyle yakalandığını anımsattı.

Erkan Karam, zanlının söz konusu uyuşturucu maddeyi 4 Temmuz 2017 tarihinde aranan bir şahsın yönlendirmesiyle Lefkoşa - Gazimağusa anayolunda bir yerden eroini 5 gram olarak, sentetic cannabionidi 10 gram olarak aldığını ve bir kısmını içip, bir kısmını henüz belirlenemeyen şahıslara sattığını itiraf ettiğini anlattı.

Karam, zanlının yine kasım ayında aranan şahıstan, Lefkoşa - Gazimağusa anayolunda bir tabela altına bırakılan 10 gram uyuşturucu maddeyi alıp, henüz belirlenemeyen kişilere sattığını itiraf ettiğini belirtti.

Karam, Doğu’nun polise, eroin bağımlısı olduğunu, sentetic cannabionid satışı yaptığını itiraf ettiğini söyledi.

Doğu’nun 11 Aralık’ta zanlı Faut İkincisoy’a 6 gram bonzai verdiğini ve İkincisoy’un tasarrufunda bir buçuk gram sentetic cannabionid türü uyuşturucu madde bulunduğunu belirtti.

Tahkikatın tamamlandığını söyleyen Karam, uyuşturucudan sabıkaları olan Doğu’nun tutuklu, İkincisoy’un ise tutuksuz yargılanmasını talep etti.

Kıdemli Yargıç Tacan Reynar, zanlı Cem Derviş Doğu’nun yargılanmak üzere bir ayı aşmamak kaydıyla cezaevine gönderilmesine emir verdi.

Reynar, İkicisoy’un ise yargılanıncaya değin yurtdışına çıkışını yasaklayarak, 3 bin TL nakdi teminat yatırması, KKTC vatandaşı bir kefilin 40 bin TL’lik şahsi kefalet senedi imzalaması ve haftada bir gün polise ispat-ı vücutta bulunması koşuluyla tutuksuz yargılanmasına karar verdi.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.