1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Cezaevinde bekleyecekler
Cezaevinde bekleyecekler

Cezaevinde bekleyecekler

Almanya’dan KKTC’ye posta yoluyla Extacy hap getirten zanlı Abdalla Mohamed Omar Khalil ile Ayten Saralı dün yeniden mahkemeye çıkarıldı

A+A-

Gamze PİR BAYKUR

Almanya’dan KKTC’ye posta yoluyla 208 adet Extacy hap getirten, evlerinde ise 1 gr 347 mg ağırlığında Hintkeneviri türü uyuşturucu bulunan zanlı Abdalla Mohamed Omar Khalil ile Ayten Saralı, almış oldukları tutukluluk sürelerinin ardından dün yeniden Mağusa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldılar. “Kanunsuz uyuşturucu madde ithali”, “Kanunsuz uyuşturucu madde alma” ve “Kanunsuz uyuşturucu madde tasarrufu” suçlarıyla ilgili olarak dün yeniden mahkemeye çıkarılan zanlı Khalil ile Saralı, davaları görüşülünceye değin 2 ayı geçmemek şartı ile hükümsüz tutuklu olarak cezaevine gönderildi.

Telefon yerine uyuşturucu çıktı

Meselenin tahkikat memuru Mahir Türe, 11 Mayıs tarihinde alınan bir bilgide Mağusa Posta Dairesi’ne zanlı Ayten Saralı adına gelen ve içerisinde telefon olduğu bildirilen pakette Posta Dairesi çalışanları tarafından yapılan kontrolde mavi hapların tespit edildiği öğrenildi. Alınan bilgi üzerine Mağusa Posta Dairesi’ne gidildiğini belirten Türe, konu pakette yapılan kontrolde 208 adet Extacy türü uyuşturucu hap bulunduğunu ve paketi almaya gelen zanlı Ayten Saralı ile Abdalla Mohamed Omar Khalil’in suçüstü tutuklandığını söyledi. Türe, akabinde zanlıların birlikte kaldıkları evde yapılan aramada ise 1 gr 347 mg ağırlığında Hintkeneviri türü uyuşturucu madde bulunduğunu açıkladı. Zanlıların mesele ile ilgili olarak itiraf niteliğinde gönüllü ifade verdiklerini belirten Türe, zanlıların konu hapları Almanya’dan internet üzerinden sipariş ettiklerini ve zanlı Khalil’in yabancı olmasından dolayı dikkat çekmemek için zanlı Saralı’nın adına getirttiklerini beyan ettiklerini açıkladı. Türe, mesele ile ilgili olarak yürütülen tahkikatın tamamlandığını ifade ederek, KKTC’de yasal statüsü bulunmayan zanlı Khalil ile öğrenci olan zanlı Saralı’nın davaları sonuçlanıncaya değin 2 ayı geçmemek şartı ile hükümsüz tutuklu olarak cezaevine gönderilmesini talep etti.

Avukat itiraz etti, 3 tanık dinletti

Zanlıların avukatı Aysel Uzun, zanlı Abdalla Mohamed Omar Khalil açısından cezaevi talebine itirazda bulunmazken, zanlı Ayten Saralı açısından ise talebe itirazda bulundu. Uzun, zanlı Saralı’nın uygun bir teminata bağlanması için başta zanlının babası Müjdat Saralı olmak üzere 3 tanık dinletti. Mahkemede yeminli şahadet veren Müjdat Saralı, kızının tutuklandığını öğrenir öğrenmez KKTC’ye gelerek kızının arkasında durduğunu ve kızının böyle bir suçu işlediğine inanmadığını söyledi. Baba Saralı, kızının serbest kalması için her türlü nakdi teminatı ödemeye hazır olduğunu ve kızını kurtarmak için her şeyi yapabileceğini beyan etti.

Cezaevine gönderildiler

Mağusa Kaza Mahkemesi Yargıcı Gökhan Asafoğulları, zanlı Ayten Saralı lehine 3 tanık dinletildiğini ifade ederek, tanıkların şahadetine değindi. Mahkemede böylesine ciddi bir meselede şahadet veren her 3 tanığın da aranan koşullara haiz olmadığı kanaatine vardığını belirten Asafoğulları, zanlı Saralı açısından takdir edilecek en makul teminat koşulunun cezaevi olduğuna kanaat getirdiğini açıkladı. Asafoğulları, sonuç itibarıyla zanlı Abdalla Mohamed Omar Khalil ile Ayten Saralı’nın davaları görüşülünceye değin 2 ayı geçmemek şartı ile hükümsüz tutuklu olarak cezaevine gönderilmesine emir verdi.

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.