1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Cezaevinde Hepatit korkusu
Cezaevinde Hepatit korkusu

Cezaevinde Hepatit korkusu

Yıllardır çözümsüz bırakılan sorunlarına her gün bir yenisini ekleyen Merkezi Cezaevi’nde sıkıntılar katlanarak devam ediyor. Mahkûmlar yine salgın hastalıkla yüz yüze

A+A-

Yıllardır çözümsüz bırakılan sorunlarına her gün bir yenisini ekleyen Merkezi Cezaevi’nde sıkıntılar katlanarak devam ediyor.

Lefkoşa Organize Sanayi Bölgesi’nde 1982 yılında inşa edilen Merkezi Cezaevi, 172 yatak kapasitesi ile artan nüfus karşısında ihtiyaca cevap veremez duruma geldiği yetmezmiş gibi, cezaevinde çeteleşen mahkûmlar büyük sorun oluşturmaya devam ediyor.

Geçtiğimiz gün iki gurup arasında yaşanan kavgada iki kişiyi ciddi şekilde döverek hastanelik eden 8 kişi Cezaevi Yönetimi kararı ile 16 gün hücre cezası alınca, aileler ayaklandı.

Sıcaklığı 60 dereceye kadar çıkan 2 metre tecrit odasında 16 gün cezalı kalacak olan 8 kişinin ailesi, şikâyetlerini İçişleri Bakanına yapınca önceki gece bakanlık emri ile hücreden çıkarıldılar.

Mahkûmların çıkarılması ile bu kez gardiyanlar ayaklanınca 2 saatlik grev başladı.

8 mahkûmun yeniden hücreye konulması ile gardiyanların grevi son buldu.

 

Haberin devamı için tıklayınız.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.