1. HABERLER

  2. SAĞLIK

  3. Cilt kanserini tetikliyor
Cilt kanserini tetikliyor

Cilt kanserini tetikliyor

Deniz, güneş ve kum, yaz aylarının vazgeçilmesi. Ancak uzmanlar uyarıyor bilinçsiz güneşlenme, istenmeyen sonuçlara yol açabilir

A+A-

Yaz ayları ve yoğun sıcakların hissedilmesi ile kendini sahillere atan vatandaşın en büyük derdi güneş yanıkları. Özellikle tatil yapmak için yazı bekleyenler, arasında havuz ve denizi olan otelleri seçen vatandaşların, dışarıya ne zaman çıkıp çıkmamaları, eğer çıkıyorlarsa nelere dikkat etmeleri konusunda uzmanlar uyardı. Güneş ışınlarından korunmak gerektiğini söyleyen ve bu konuda bilinçli olmanın öneminden bahseden Uzmanlar, her 2-3 saatte bir güneş kremi kullanılması gerektiğinin altını çizdi.

Açık tenliler dikkat

Uzmanlar, güneş ışınlarının yoğun olduğu 10,00 ile 16,00 arasında mümkün olduğunca dışarıya çıkılmaması gerektiğini ve güneş ışınlarından korunmak gerektiğini vurguladı. Korunma yöntemleri ile ilgili ise açık tenli kişilerin ve çocukların 50 faktör güneş kreminden düşük dereceli krem kullanımını gerektiğinin altını çizen uzmanlar, “Güneş kremleri yalnızca sahile ya da havuz kenarına güneşlenmeye giderken değil, güneş ışınlarına maruz kalınan her an için oldukça önemli ve gereklidir” şeklinde konuştu. Öte yandan uzmanlar, vatandaşların şemsiye ve şapka ile korunmasının öneminden de bahsetti.

 

Haberin devamı için tıklayınız.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.