1. HABERLER

  2. TEKNOLOJİ & BİLİM

  3. Çin uydusu Pasifik Okyanusu'na düşecek
Çin uydusu Pasifik Okyanusu'na düşecek

Çin uydusu Pasifik Okyanusu'na düşecek

Çin tarafından 2011 yılında uzaya gönderilen The Tiangong-1 uzay istasyonun Mart ayı sonu ya da Nisan ayı başında dünyaya düşmesi bekleniyor.

A+A-

Özgür Çetin

Çin'in ilk uzay istasyonu olan The Tiangong-1, 2011 yılında dünyanın yörüngesine gönderilmişti. Daha büyük bir uzay istasyonu için deneme amacını taşıyan istasyon, 10.4 metre uzunluğunda, 3.35 metre çapında ve 8.5 ton ağırlığında. 2012 ve 2013 yıllarında iki kişilik mürettabatın bir süre içinde yaşadığı istasyon 2016 yılında kontrolünü kaybetmişti.

Çin'in uzay ajansı, Birleşmiş Milletler'e istasyonun Ekim 2017 ila Nisan 2018 arasındaki zaman diliminde dünyaya düşeceği bilgisini vermişti. Yapılan son açıklamalara göre ise düşüşün Mart ayı sonu ya da Nisan ayı başında gerçekleşmesi bekleniyor.

Avrupa Uzay Ajansı'ndan (ESA) yapılan açıklamaya göre Tiangong-1'in dünyaya 17 Mart - 21 Nisan tarihleri arasında düşecek.

Geçtiğimiz haftalarda istasyonun tahmini düşüş enlemleri de belirlenmişti. Buna göre Tiangong-1, 43 Kuzey ile 43 Güney enlemleri arasına düşecek. Amerikan Uzay Gözetim Ağı tarafından yapılan açıklama çok geniş bir alanı kapsıyor. Ancak yapılan resmi açıklamalar istasyonun Pasifik Okyanusu'na düşeceği yönünde.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.