1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. Cinayetin sebebi, ‘kız tartışması’
Cinayetin sebebi, ‘kız tartışması’

Cinayetin sebebi, ‘kız tartışması’

Haspolat-Taşkent yolu üzerindeki ormanlık alanın girişine atılan cesedin Nijerya uyruklu 25 yaşındaki Walshak Augustine Ngok olduğu belirlenirken, cinayetle ilgi tutuklanan 12 zanlı dün mahkemeye çıkarıldı.

A+A-

Emine UYSAL ÇALUDA

Haspolat - Taşkent Anayolu üzerinde TMT Anı Ormanı’na dönülen toprak yol girişinde bulunan cesedin, Nijerya uyruklu 25 yaşındaki Walshak Augustine Ngok’a ait olduğu belirlendi. Daha önce açıklanan Austine Wallie (Exxkallie) isminin ise Ngok’un sosyal medyada kullandığı adı olduğu öğrenildi.

Ngok’un öldürülmesiyle ilgili önceki akşam tutuklanan Nijerya, Zimbabwe ve Ganalı olan Afrika kökenli 12 kişi dün mahkemeye çıkarıldı.

Zanlılardan üçü cinayeti işlediğini itiraf ederken, zanlılardan 6’sı hangi suçla tutuklandıklarını bilmediklerini ve hiçbir suça karışmadıklarını iddia etti.

KIBRIS’ın güvenilir kaynaklardan elde ettiği bilgilere göre, cinayetle ilgili tutuklanan 12 zanlıdan bazıları cinayetin işlendiği gün Walshak Augustine Ngok ile birlikte yemek yedi ve bu yemekte iki kız yüzünden tartışma çıktı. Tartışma daha sonra büyüyerek Lavinium Sitesi’ndeki apartmanda cinayete dönüştü. Wallie’nin cesedi, diğer zanlılardan da yardım alınarak kiralık araçla bulunduğu TMT Anı Ormanı’nın girişine atıldı.

“Taammüden adam öldürme”, suçlamasıyla tutuklanan zanlı 1 Ezeh Christopher (E-29-Nijerya), zanlı 2 Ambrose Kelechi Onyeukwu (E-33-Nijerya), zanlı 3 Nana Fosu Awoture Nkansah (E-30-Gana), zanlı 4 Wayne Ayanda Moyo (E-26-Zimbabwe), zanlı 5 Afamaefune Hanry Uwadibie (E-31-Nijerya), zanlı 6 Amanda Nyambawe (K-22-Zimbabwe) , zanlı 7 Clement Ozuman Manufur (E-21-Nijerya), zanlı 8 Christian Chukwuka Ezani (E-31-Nijerya), zanlı 9 Gabriel Kelechi Muukwe (E-31-Nijerya) , zanlı 10 Chinonso Chiemelie Onue (E-31-Nijerya), zanlı 11 Prience Ogunmanam (E-29-Nijerya) ve zanlı 12 İfeanyıchukwav Valentine Eze (E-33 Nijerya) dün Lefkoşa Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı.

Yargıç Cenkay İnan’ın huzurunda görüşülen tutukluluk duruşmasında KKTC Başsavcılığı adına Savcı Behrat Mavioğlu, tanık olarak Lefkoşa Polis Müdürlüğü’ne bağlı Adli Şube’de görev yapan Müfettiş Muavini Cem Ozan’ı dinletti.

Polis: Çevre şahadetleri ve kamera görüntülerinden zanlılara ulaşıldı

Mahkemede yeminli şahadet veren Ozan, 19 Nisan’da saat 07.00’de Haspolat-Taşkent anayolunun bir buçuk kilometrelerinde siyahi Afrika kökenli bir erkek cesedinin bulunduğunu anımsattı.

Müfettiş Muavini Cem Ozan, adli tıp uzmanı tarafından cesede yapılan otopside maktulun künt kafa travması, beyin kanamaları ve elle boğma (asfiksi) sonucu öldürüldüğünün belirlendiğine vurgu yaptı.

Ozan, olayla ilgili yürütülen soruşturmada çevre şahadetleri ve incelenen kamera görüntülerinde zanlılara ulaşıldığını belirtti.

“Üçü cinayeti itiraf etti”

Müfettiş Muavini Cem Ozan, Ezeh Christopher, Nana Fosu Awoture Nkansah ve Wayne Ayanda Moyo’nun gönüllü ifade verip, suçlarını kabul ettiklerine dikkat çekti.

Ozan, olaydan önce, olay sırasında ve sonrasında diğer zanlıların olaya karıştıklarını ileri sürdü. Ozan, meselenin çok ciddi olduğunu belirtip, tahkikatın salimen yürütülebilmesi için zanlıların üç gün tutuklu kalmasını talep etti.

Avukatları ifadenin geçersiz olduğunu iddia etti

Avukat Ramadan Sanıvar, Ezeh Christopher, Nana Fosu Awoture Nkansah ve Wayne Ayanda Moyo’nun polis tarafından darp edildiğini ve ifadelerinin yargıç kaidelerine uygun alınmadığını ileri sürüp, doktor kontrolünden geçirilmesini talep etti.

Mahkemede söz alan zanlılar 7, 8, 9, 10, 11 ve 12 hangi suçla tutuklandıklarını bilmediklerini ve hiçbir suça karışmadıklarını savundu.

Polis birden çok cinayet tahkikatı  yürütüyor, zaman ihtiyaçları var”

Savcı Behrat Mavioğlu, suçun ciddiyetine işaret edip, birden çok cinayet tahkikatı yürüten ekibin tahkikatını sağlıklı bir şekilde yürütebilmesi, zanlıların lehine ve aleyhine olan tüm detaylara ulaşabilmesi için 12 zanlının da üç gün tutuklu kalmasını talep etti.

 Yargıç Cenkay İnan, meselenin ciddiyetine vurgu yapıp, tahkikatın salimen yürütülebilmesi için üç gün tutuklu kalmalarına emir verdi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.