1. HABERLER

  2. TÜRKİYE

  3. Cinayetten 19 yıl hapse çarptırıldı, tutuklanmasına gerek görülmedi
Cinayetten 19 yıl hapse çarptırıldı, tutuklanmasına gerek görülmedi

Cinayetten 19 yıl hapse çarptırıldı, tutuklanmasına gerek görülmedi

Olay, 18 Nisan 2016 tarihinde meydana geldi.

A+A-

 İlknur Tarih, maganda kurşunuyla ağır yaralandı. Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne kaldırılan Tarih, yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Olayın ardından polis ekipleri, Tarih'in komşuları Hüseyin Acar (60) ve oğlu Fuat Acar’ı (27) gözaltına aldı. Emniyette silahı kendisinin ateşlediğini itiraf eden Fuat Acar tutuklandı.

Bursa 5’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde ‘bilinçli taksirle öldürme’, ‘mala zarar verme’ ve ‘ruhsatsız silah kullanma’ suçlarından hakkında 20 yıl hapis cezası istemi ile dava açılan Fuat Acar, suçu kabul etmedi, tabancayı babasının ateşlediğini söyledi.

Yargılama sürerken de adli kontrol şartı getirilerek tahliye edildi. Fuat Acar, 17 yıl 11 ay hapis cezasına çarptırıldı. İstanbul Bölge İdare Mahkemesi 1. Ceza Dairesi kararı, 'olası kasıt' ile verilen cezayı az bularak bozdu. Yeniden hakim önüne çıkan Fuat Acar, “Olay tarihinde tadilat sebebiyle iş yerindeydim. Ablam arayıp, gelmemi söyledi. Ne olduğunu sorduğumda, ‘Babam bahçede çay içerken silahını temizliyordu. Silah ateş almış, yanlışlıkla bir kişiyi vurmuş’ dedi. Aracıma binerek gittim. Babam yaralıyı hastaneye götürmüş. Eşim, annem ve ablamı evime götürdüm. Daha sonra olay yerine geldiğimde 3 sivil polis beni gözaltına aldı. Silahı benim ateşlediğim iddiasında bulundular. Beni hiç dinlemediler. Emniyette ifade verirken polis baskı uyguladı. O zaman 57 yaşındaki babamın yerine benim cezaevine girmemi söylediler. Ben baskı sebebiyle olayı üstlendim" diyerek savunmasını tekrarladı ve beraatini talep etti.

CEZA ARTIRILDI

Mahkeme heyeti, İstanbul Bölge Adliyesi 1. Ceza Dairesi’nin bozma ilamına uyarak,Fuat Acar’a önce 'kasten öldürme' suçundan müebbet hapis cezası verdi. Ardından cezayı eylemin olası kastla gerçekleştiği gerekçesiyle 22 yıla indirdi. Mahkeme bu cezayı da 18 yıl 4 aya çevrdi. 'Ruhsatsız silah taşımak' suçundan da 1 yıl 3 ay hapis cezası vererek, toplam 19 yıl 7 ay hapis cezasına çarptırdı.

Mahkeme heyeti, sanığın kaçma şüphesinin bulunmaması, hakkında verilen adli kontrol kararlarını uygulamadığına dair herhangi bir bildirim bulunmadığı ve tutuklamanın bir tedbir olması gibi hususlarını dikkate alarak, 4 ay önce baba olduğu öğrenilen Fuat Acar'ın tutuklanmasına oy çokluğuyla gerek olmadığına karar verdi. Acar'ın Yargıtayın, yerel mahkemenin kararını onaylamasından sonra tutuklanacağı bildirildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.